מצרכים
נתח במשקל 2-2.5 קילו
3 כפות שמן
2 ראשי שום שלמים כתושים
5-6 תפוחי אדמה בינוניים/ קטנים קלופים חתוכים לרבעים
5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים את השמן, השום הכתוש והתבלינים,
מניחים בקערה את הנתח שבחרתם ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום לילה שלם עד 24 שעות שהנתח יספוג את הטעמים. אל תוותרו על זה.
מניחים בתבנית את הכבש ומוסיפים בצדדים את רבע תפוחי האדמה וגם עליהם מורחים מהתיבול של הכבש שנשאר עוד בקערה בעזרת הידיים. ואז יש להכניס את התבנית לתנור שמכוון על חום 160 מעלות טורבו למשך שעתיים וחצי שהתבנית מכוסה ולעוד 40 דקות ללא כיסוי (סה”כ 3 שעות ו-10 דקות).
מומלץ אחרי שעה וחצי להוציא את התבנית ולקחת חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ולהרטיב את הנתח מלמעלה.
————
ענת לויטל
28.09.2024
הזמנים לא ברורים לי.
יש 2 הנחיות שונות למשך זמן הבשול…