שוק טלה עסיסי בתנור

23-09-2024 | ניצן פוגל

אצלנו בראש השנה ובפסח לא מוותרים על כבש בתנור, מסורת משפחתית מבית סבא. זו המנה הכי חגיגית ומרשימה לאירועי חג בליווי תפוחי אדמה. נכון שזמן ההמתנה עד להכנסת הנתח לתנור הוא ארוך, וגם זמן הצלייה, אבל זו מנה כל כך טעימה ששווה את ההשקעה ואף מומלץ להכין ממנה כמות כפולה שתוכלו להנות ממנה גם למחרת החג. כל נתח מבשר כבש יעבוד פה כמו: כתף /ירך /צוואר. 

מצרכים

נתח במשקל 2-2.5 קילו
3 כפות שמן
2 ראשי שום שלמים כתושים
5-6 תפוחי אדמה בינוניים/ קטנים קלופים חתוכים לרבעים
5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את השמן, השום הכתוש והתבלינים,
מניחים בקערה את הנתח שבחרתם ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום לילה שלם עד 24 שעות שהנתח יספוג את הטעמים. אל תוותרו על זה.
מניחים בתבנית את הכבש ומוסיפים בצדדים את רבע תפוחי האדמה וגם עליהם מורחים מהתיבול של הכבש שנשאר עוד בקערה בעזרת הידיים. ואז יש להכניס את התבנית לתנור שמכוון על חום 160 מעלות טורבו למשך שעתיים וחצי שהתבנית מכוסה ולעוד 40 דקות ללא כיסוי (סה”כ 3 שעות ו-10 דקות).
מומלץ אחרי שעה וחצי להוציא את התבנית ולקחת חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ולהרטיב את הנתח מלמעלה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר, פסח, ראש השנה,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות