אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך לילה.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינות, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל, השמנת, ותמצית הווניל, וטורפים עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הכנת התפוחים:
מוסיפים לסיר קטן את החמאה וממיסים אותה. מוסיפים לסיר את קוביות התפוחים, הצימוקים, הסוכר, קינמון, ומיץ הלימון. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי מס’ דקות. מבשלים עד לריכוך קוביות התפוחים. מורידים את הסיר מהכיריים ונותנים לתפוחים להצטנן לטמפ’ החדר. מערבבים את קוביות התפוחים והצימוקים עם מילית הגבינה.
הרכבת העוגה:
פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומכסים אותם עם מגבת, על מנת שלא יתייבשו. מושחים על עלה פילו אחד שכבת חמאה מומסת דקה, ומניחים אותו על תחתית התבנית, כשהשוליים של העלה מבצבצים מעבר לדופן התבנית. חוזרים על פעולה זו עם 3 עלים נוספים. יוצקים על עלי הפילו המונחים בתבנית את מחצית ממילית הגבינה והתפוחים. מניחים 3 עלי פילו שנמשחו השכבה דקה של חמאה מעל מילית הגבינה. יוצקים מעל העלים את יתרת מילית הגבינה. אוספים פנימה את קצות עלי הפילו. מעל מניחים 2 עלי פילו המשוחים בשכבה דקה של חמאה. את הקצוות של העלים דוחפים בין דופן העוגה לבין דופן התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייב, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45-55 דקות, עד שעלי הפילו מקבלים גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. לפני ההגשה, מעטרים את העוגה עם אבקת סוכר.
יוחנן מטסאס
13.01.2023
שבת שלום ומבורך