שטרודל תפוחים וגבינה במעטפת עלי פילו

12-01-2023 | ירון צחר

מתכון פשוט וקל למאפה פריך וקינוח מושלם

המצרכים:
1 חבילה עלי בצק פילו מופשרים.
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינה בטעם שמנת נפוליון.
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
לתפוחים:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר לבן
2 כפות מיץ מלימון סחוט
1 כפית קינמון
20 צימוקים אדומים חתוכים גס
לעיטור:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך לילה.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינות, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל, השמנת, ותמצית הווניל, וטורפים עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הכנת התפוחים:
מוסיפים לסיר קטן את החמאה וממיסים אותה. מוסיפים לסיר את קוביות התפוחים, הצימוקים, הסוכר, קינמון, ומיץ הלימון. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי מס’ דקות. מבשלים עד לריכוך קוביות התפוחים. מורידים את הסיר מהכיריים ונותנים לתפוחים להצטנן לטמפ’ החדר. מערבבים את קוביות התפוחים והצימוקים עם מילית הגבינה.
הרכבת העוגה:
פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומכסים אותם עם מגבת, על מנת שלא יתייבשו. מושחים על עלה פילו אחד שכבת חמאה מומסת דקה, ומניחים אותו על תחתית התבנית, כשהשוליים של העלה מבצבצים מעבר לדופן התבנית. חוזרים על פעולה זו עם 3 עלים נוספים. יוצקים על עלי הפילו המונחים בתבנית את מחצית ממילית הגבינה והתפוחים. מניחים 3 עלי פילו שנמשחו השכבה דקה של חמאה מעל מילית הגבינה. יוצקים מעל העלים את יתרת מילית הגבינה. אוספים פנימה את קצות עלי הפילו. מעל מניחים 2 עלי פילו המשוחים בשכבה דקה של חמאה. את הקצוות של העלים דוחפים בין דופן העוגה לבין דופן התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייב, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45-55 דקות, עד שעלי הפילו מקבלים גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. לפני ההגשה, מעטרים את העוגה עם אבקת סוכר.
בתאבון…………….

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות