שטרודל תפוחים וגבינה במעטפת עלי פילו

12-01-2023 | ירון צחר

מתכון פשוט וקל למאפה פריך וקינוח מושלם

המצרכים:
1 חבילה עלי בצק פילו מופשרים.
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינה בטעם שמנת נפוליון.
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
לתפוחים:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר לבן
2 כפות מיץ מלימון סחוט
1 כפית קינמון
20 צימוקים אדומים חתוכים גס
לעיטור:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך לילה.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינות, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל, השמנת, ותמצית הווניל, וטורפים עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הכנת התפוחים:
מוסיפים לסיר קטן את החמאה וממיסים אותה. מוסיפים לסיר את קוביות התפוחים, הצימוקים, הסוכר, קינמון, ומיץ הלימון. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי מס' דקות. מבשלים עד לריכוך קוביות התפוחים. מורידים את הסיר מהכיריים ונותנים לתפוחים להצטנן לטמפ' החדר. מערבבים את קוביות התפוחים והצימוקים עם מילית הגבינה.
הרכבת העוגה:
פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומכסים אותם עם מגבת, על מנת שלא יתייבשו. מושחים על עלה פילו אחד שכבת חמאה מומסת דקה, ומניחים אותו על תחתית התבנית, כשהשוליים של העלה מבצבצים מעבר לדופן התבנית. חוזרים על פעולה זו עם 3 עלים נוספים. יוצקים על עלי הפילו המונחים בתבנית את מחצית ממילית הגבינה והתפוחים. מניחים 3 עלי פילו שנמשחו השכבה דקה של חמאה מעל מילית הגבינה. יוצקים מעל העלים את יתרת מילית הגבינה. אוספים פנימה את קצות עלי הפילו. מעל מניחים 2 עלי פילו המשוחים בשכבה דקה של חמאה. את הקצוות של העלים דוחפים בין דופן העוגה לבין דופן התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייב, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45-55 דקות, עד שעלי הפילו מקבלים גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. לפני ההגשה, מעטרים את העוגה עם אבקת סוכר.
בתאבון…………….

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שטרודל תפוחים וגבינה במעטפת עלי פילו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.