שטרודל תפוחים וגבינה במעטפת עלי פילו

12-01-2023 | ירון צחר

מתכון פשוט וקל למאפה פריך וקינוח מושלם

המצרכים:
1 חבילה עלי בצק פילו מופשרים.
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינה בטעם שמנת נפוליון.
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
לתפוחים:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר לבן
2 כפות מיץ מלימון סחוט
1 כפית קינמון
20 צימוקים אדומים חתוכים גס
לעיטור:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך לילה.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינות, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל, השמנת, ותמצית הווניל, וטורפים עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הכנת התפוחים:
מוסיפים לסיר קטן את החמאה וממיסים אותה. מוסיפים לסיר את קוביות התפוחים, הצימוקים, הסוכר, קינמון, ומיץ הלימון. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי מס’ דקות. מבשלים עד לריכוך קוביות התפוחים. מורידים את הסיר מהכיריים ונותנים לתפוחים להצטנן לטמפ’ החדר. מערבבים את קוביות התפוחים והצימוקים עם מילית הגבינה.
הרכבת העוגה:
פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומכסים אותם עם מגבת, על מנת שלא יתייבשו. מושחים על עלה פילו אחד שכבת חמאה מומסת דקה, ומניחים אותו על תחתית התבנית, כשהשוליים של העלה מבצבצים מעבר לדופן התבנית. חוזרים על פעולה זו עם 3 עלים נוספים. יוצקים על עלי הפילו המונחים בתבנית את מחצית ממילית הגבינה והתפוחים. מניחים 3 עלי פילו שנמשחו השכבה דקה של חמאה מעל מילית הגבינה. יוצקים מעל העלים את יתרת מילית הגבינה. אוספים פנימה את קצות עלי הפילו. מעל מניחים 2 עלי פילו המשוחים בשכבה דקה של חמאה. את הקצוות של העלים דוחפים בין דופן העוגה לבין דופן התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייב, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45-55 דקות, עד שעלי הפילו מקבלים גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. לפני ההגשה, מעטרים את העוגה עם אבקת סוכר.
בתאבון…………….

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות