שקשוקה איטלקית

26-06-2024 | ניצן פוגל

ארוחת שקשוקה איטלקית. מוגשת במחבת חמה ורוטב רוזה. אני יודעת שרובכם מכירים את הגרסה הרגילה של השקשוקה, אבל איזה כיף לגוון ולהמציא גרסה משלכם למתכונים קלאסיים. בשנים האחרונות ארוחת שישי אצלנו הפכה לחלבית כי מאוד כבד לנו לאכול בשרי בערב. את המתכון הזה המצאתי בכדי לגוון מעט את הארוחה ולהוסיף עוד מנת חלבון. מיותר לציין שהשקשוקה בשילוב החלה של הקידוש הפכה למנה האהובה בבית.

המרכיבים ל-5 מנות:

5 ביצים
מיכל שמנת להקצפה (לא מתוקה)
כף פפריקה חריפה (אפשר גם רגילה למי שלא אוהב פיקנטי)
4 עגבניות בשלות
קורט פלפל שחור גרוס
מספר עלי בזיליקום קצוצים (לפי הטעם)
2-3 שיני שום קצוץ
כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה

כף תבלין פיצה – מוסיף המון טעם

100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה/ פרמז’ן)

הוראות הכנה:

את העגבניות יש לחתוך לקוביות, לשים במחבת מעט שמן וכשהשמן חם לשפוך את העגבניות והשום, לערבב היטב, להוסיף את הבזיליקום הקצוץ, ואת כל התבלינים. מערבבים כחצי דקה כדי לפתוח את התבלינים במחבת. אז יש לשפוך את מיכל השמנת ושוב לערבב, להוריד לאש נמוכה ולתת לרוטב להצטמצם ולהסמיך. אפשר לשדרג את הרוטב ולהוסיף קוביות חצילים יחד עם קוביות העגבנייה. יש ליצור גומות על ידי כף ולשבור את הביצים בזהירות, ביצה בכל גומה. עכשיו תפזרו את הגבינה המגורדת מעל כל התבשיל ותכסו את המחבת לדקה וחצי על אש נמוכה (מי שאוהב את הביצים ממש רכות, גם דקה תספיק). חתכו סלט טרי, קחו לחם או חלה לבחירתכם ותתענגו. בתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות