המרכיבים ל-5 מנות:
5 ביצים
מיכל שמנת להקצפה (לא מתוקה)
כף פפריקה חריפה (אפשר גם רגילה למי שלא אוהב פיקנטי)
4 עגבניות בשלות
קורט פלפל שחור גרוס
מספר עלי בזיליקום קצוצים (לפי הטעם)
2-3 שיני שום קצוץ
כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה
כף תבלין פיצה – מוסיף המון טעם
100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה/ פרמז’ן)
הוראות הכנה:
את העגבניות יש לחתוך לקוביות, לשים במחבת מעט שמן וכשהשמן חם לשפוך את העגבניות והשום, לערבב היטב, להוסיף את הבזיליקום הקצוץ, ואת כל התבלינים. מערבבים כחצי דקה כדי לפתוח את התבלינים במחבת. אז יש לשפוך את מיכל השמנת ושוב לערבב, להוריד לאש נמוכה ולתת לרוטב להצטמצם ולהסמיך. אפשר לשדרג את הרוטב ולהוסיף קוביות חצילים יחד עם קוביות העגבנייה. יש ליצור גומות על ידי כף ולשבור את הביצים בזהירות, ביצה בכל גומה. עכשיו תפזרו את הגבינה המגורדת מעל כל התבשיל ותכסו את המחבת לדקה וחצי על אש נמוכה (מי שאוהב את הביצים ממש רכות, גם דקה תספיק). חתכו סלט טרי, קחו לחם או חלה לבחירתכם ותתענגו. בתאבון
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
שרה מזרחי
01.07.2024
מרשים ומעונינת לקבל רעיונות חדשים מהמטבח שלך