שקשוקה איטלקית

26-06-2024 | ניצן פוגל

ארוחת שקשוקה איטלקית. מוגשת במחבת חמה ורוטב רוזה. אני יודעת שרובכם מכירים את הגרסה הרגילה של השקשוקה, אבל איזה כיף לגוון ולהמציא גרסה משלכם למתכונים קלאסיים. בשנים האחרונות ארוחת שישי אצלנו הפכה לחלבית כי מאוד כבד לנו לאכול בשרי בערב. את המתכון הזה המצאתי בכדי לגוון מעט את הארוחה ולהוסיף עוד מנת חלבון. מיותר לציין שהשקשוקה בשילוב החלה של הקידוש הפכה למנה האהובה בבית.

המרכיבים ל-5 מנות:

 

5 ביצים
מיכל שמנת להקצפה (לא מתוקה)
כף פפריקה חריפה (אפשר גם רגילה למי שלא אוהב פיקנטי)
4 עגבניות בשלות
קורט פלפל שחור גרוס
מספר עלי בזיליקום קצוצים (לפי הטעם)
2-3 שיני שום קצוץ
כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה

כף תבלין פיצה – מוסיף המון טעם

100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה/ פרמז’ן)

הוראות הכנה:

את העגבניות יש לחתוך לקוביות, לשים במחבת מעט שמן וכשהשמן חם לשפוך את העגבניות והשום, לערבב היטב, להוסיף את הבזיליקום הקצוץ, ואת כל התבלינים. מערבבים כחצי דקה כדי לפתוח את התבלינים במחבת. אז יש לשפוך את מיכל השמנת ושוב לערבב, להוריד לאש נמוכה ולתת לרוטב להצטמצם ולהסמיך. אפשר לשדרג את הרוטב ולהוסיף קוביות חצילים יחד עם קוביות העגבנייה. יש ליצור גומות על ידי כף ולשבור את הביצים בזהירות, ביצה בכל גומה. עכשיו תפזרו את הגבינה המגורדת מעל כל התבשיל ותכסו את המחבת לדקה וחצי על אש נמוכה (מי שאוהב את הביצים ממש רכות, גם דקה תספיק). חתכו סלט טרי, קחו לחם או חלה לבחירתכם ותתענגו. בתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות