תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

24-09-2024 | ניצן פוגל

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים עמוקים וצבע מטריף בזכות הרוטב המושלם שלו של הדבש, צ`ילי והסילאן. זו מנה מרשימה, חגיגית וטעימה בטירוף לאירוח בשרי או לערב שבת, מומלץ להגיש אותה לצד אורז לבן עם שקדים.

מצרכים

2 ק”ג בשר שריר, חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
כף שטוחה כורכום
כף שטוחה כמון
4 עלי דפנה
פלפל אנגלי (כמה גרגירים)
6 שיני שום, קצוצות
הירקות
2 בצלים בינוניים – 2 יחידות בינוניות
1 בטטה בינונית – חתוכה לקוביות
פול ירוק – 1/2 אריזת ניילון – סה”כ (400 גרם)
הרוטב
1/3 כוס רוטב צ`ילי מתוק
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס דבש
חופן כוסברה – חופן
כף שטוחה מלח
כף שטוחה פלפל שחור
2 כפות שטוחות פפריקה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את קוביות הבשר לתבנית עם מכסה או לסיר שמתאים לתנור. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.

מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה. כשהבצל נעשה שקוף ממליחים ומוסיפים פלפל שחור. מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן מעט, בזהירות שהשום לא יישרף. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הבשר ומערבבים. להוסיף את הבטטה והפול, מוסיפים את המים הרותחים המתובלים ומערבבים. מכניסים לתנור. צולים את הבשר שעתיים בתנור, ואז הופכים את הנתחים וממשיכים לצלות שעתיים נוספות. אחרי 4 שעות מסירים את המכסה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומניחים לבשר להשחים (כחצי שעה, תלוי בתנור). במהלך ההשחמה רצוי להרטיב את הבשר עם הרוטב. כשהנתחים שחומים – המנה מוכנה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

שוק טלה עסיסי בתנור

אצלנו בראש השנה ובפסח לא מוותרים על כבש בתנור, מסורת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות