מצרכים
2 ק”ג בשר שריר, חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
כף שטוחה כורכום
כף שטוחה כמון
4 עלי דפנה
פלפל אנגלי (כמה גרגירים)
6 שיני שום, קצוצות
הירקות
2 בצלים בינוניים – 2 יחידות בינוניות
1 בטטה בינונית – חתוכה לקוביות
פול ירוק – 1/2 אריזת ניילון – סה”כ (400 גרם)
הרוטב
1/3 כוס רוטב צ`ילי מתוק
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס דבש
חופן כוסברה – חופן
כף שטוחה מלח
כף שטוחה פלפל שחור
2 כפות שטוחות פפריקה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את קוביות הבשר לתבנית עם מכסה או לסיר שמתאים לתנור. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.
מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה. כשהבצל נעשה שקוף ממליחים ומוסיפים פלפל שחור. מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן מעט, בזהירות שהשום לא יישרף. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הבשר ומערבבים. להוסיף את הבטטה והפול, מוסיפים את המים הרותחים המתובלים ומערבבים. מכניסים לתנור. צולים את הבשר שעתיים בתנור, ואז הופכים את הנתחים וממשיכים לצלות שעתיים נוספות. אחרי 4 שעות מסירים את המכסה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומניחים לבשר להשחים (כחצי שעה, תלוי בתנור). במהלך ההשחמה רצוי להרטיב את הבשר עם הרוטב. כשהנתחים שחומים – המנה מוכנה.
————
נילי זמיר
27.09.2024
מה אפשר להוסיף למתכון במקום פול?
סיון בולגריו
29.09.2024
לא חייב לשים משהו במקום, אפשר לוותר ולהשאיר רק את הבטטה, אבל אם בכל זאת את רוצה אפשר לשים שעועית