תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

31-01-2025 | ניצן פוגל

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים עמוקים וצבע מטריף בזכות הרוטב המושלם שלו של הדבש, צ`ילי והסילאן. זו מנה מרשימה, חגיגית וטעימה בטירוף לאירוח בשרי או לערב שבת, מומלץ להגיש אותה לצד אורז לבן עם שקדים.

מצרכים

2 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
כף שטוחה כורכום
כף שטוחה כמון
4 עלי דפנה
פלפל אנגלי (כמה גרגירים)
6 שיני שום, קצוצות
הירקות
2 בצלים בינוניים – 2 יחידות בינוניות
1 בטטה בינונית – חתוכה לקוביות
פול ירוק – 1/2 אריזת ניילון – סה"כ (400 גרם)
הרוטב
1/3 כוס רוטב צ`ילי מתוק
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס דבש
חופן כוסברה
כף שטוחה מלח
כף שטוחה פלפל שחור
2 כפות שטוחות פפריקה

כוס מים רותחים – 250 מ"ל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את קוביות הבשר לתבנית עם מכסה או לסיר שמתאים לתנור. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.

מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה. כשהבצל נעשה שקוף ממליחים ומוסיפים פלפל שחור. מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן מעט, בזהירות שהשום לא יישרף. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הבשר ומערבבים. להוסיף את הבטטה והפול, מוסיפים את המים הרותחים המתובלים ומערבבים. מכניסים לתנור. צולים את הבשר שעתיים בתנור, ואז הופכים את הנתחים וממשיכים לצלות שעתיים נוספות. אחרי 4 שעות מסירים את המכסה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומניחים לבשר להשחים (כחצי שעה, תלוי בתנור). במהלך ההשחמה רצוי להרטיב את הבשר עם הרוטב. כשהנתחים שחומים – המנה מוכנה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל בקר מתקתק וחגיגי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.