תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

26-01-2025 | ניצן פוגל

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או מה מזג האויר, האוכל הזה תמיד מתאים. הפעם המנה היא מנה מעט חורפית, פיקנטית למי שאוהב, מפנקת ומשביעה, בדיוק מה שאנחנו מחפשים בארוחה. מלאה בטעמים ומעוררת את כל החושים. המנה הזו מתאימה לטבעוניים וצמחוניים, אך בקלות ניתן להחליף את הטופו בקוביות פילה עוף או דג לטעמכם. 

מצרכים


300 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ

*להשריית הטופו: 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור

בצל בינוני קצוץ

קישוא בינוני קלוף חתוך לחצאי עיגולים

בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות

2 שיני שום פרוסות

כוס אפונה משקית קפואה

כוס פרחי ברוקולי משקית קפואה

כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

רוטב:

חצי כוס קרם קוקוס

חצי כוס מים

4 כפות רוטב סויה

1 כף מחית (ממרח) קארי ירוק

רבע כפית כורכום

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה


-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מטגנים את קוביות הטופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מנקים את המחבת, מחממים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא, הבטטה, הברוקולי והשום ומבשלים עם מכסה במשך 7-10 דקות, עד לריכוך.

-מוסיפים את האפונה ומערבבים כדקה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.

מוסיפים את קוביות הטופו ואת הרוטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים 1-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הצעת הגשה: המנה הולכת נפלא עם אורז פרסי לבן, לוקחים קערית מרק, שמים 3 כפות אורז ומעל מצקת מהתבשיל. בתאבון ובהצלחה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.