מצרכים
300 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
*להשריית הטופו: 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור
בצל בינוני קצוץ
קישוא בינוני קלוף חתוך לחצאי עיגולים
בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
2 שיני שום פרוסות
כוס אפונה משקית קפואה
כוס פרחי ברוקולי משקית קפואה
כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
רוטב:
חצי כוס קרם קוקוס
חצי כוס מים
4 כפות רוטב סויה
1 כף מחית (ממרח) קארי ירוק
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מטגנים את קוביות הטופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-מנקים את המחבת, מחממים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא, הבטטה, הברוקולי והשום ומבשלים עם מכסה במשך 7-10 דקות, עד לריכוך.
-מוסיפים את האפונה ומערבבים כדקה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
מוסיפים את קוביות הטופו ואת הרוטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים 1-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
הצעת הגשה: המנה הולכת נפלא עם אורז פרסי לבן, לוקחים קערית מרק, שמים 3 כפות אורז ומעל מצקת מהתבשיל. בתאבון ובהצלחה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
טובה איטה לביא
11.02.2025
נראה לי מעניין. אנסה את זה. אני רק לא אוסיף מלח כי רוטב הסויה מלוח למדי.