מצרכים:
1.500 ק״ג אסאדו חתוך לקוביות קטנות (ניתן לבקש מהקצב)
⅓ כוס שמן זית
5-4 קולרבי חתוכים לרבעים
1 ראש שום
1 כף עלי טימין טריים (או חצי כף עלי טימין יבשים)
מלח
פלפל שחור
1-2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי שלם
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מחממים מעל אש בינונית- גבוהה, סיר כבד שמתאים להכנסה לתנור. יוצקים את שמן הזית וכשהוא חם מכניסים את נתחי הבשר. צורבים את הנתחים היטב עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
מוסיפים מעל הנתחים הצרובים את רבעי הקולרבי, מניחים במרכז את ראש השום ומתבלים .
(ניתן גם לשדרג ולהוסיף לקולרבי ירקות שורש נוספים למי שאוהב כגון: בטטה, תפוח אדמה , גזר, שורש פטרוזיליה)
סוגרים את הסיר היטב עם נייר אפיה ומעל שתי יריעות של נייר אלומיניום לאטימה מוחלטת. סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור החם ל- 45 דקות.
(שימו לב שאתם משתמשים בסיר שניתן להכניסו לתנור – לא כל סיר מתאים לכך).
מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות בחום נמוך כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.
(לבישול ארוך כל הלילה – יש להוריד את חום התנור ל- 100 מעלות)
למי שיש סיר בישול איטי חשמלי (כמו בתמונה) – ניתן להכין את המתכון גם בו – שמים על חום גבוה במשך 45 דקות ולאחר מכן מעבירים לחום נמוך כל הלילה.
שיהיה בהצלחה ובתאבון
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה