תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

07-12-2023 | ניצן פוגל

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית אצלנו זה להכין תבשיל קדרה כלשהו שמתבשל שעות ארוכות וממלא את כל הבית בריח ממכר של אוכל מנחם. זה יכול להיות חמין, עוף עם אורז או אחד האהובים עלינו, אסאדו וירקות שורש.

סיר בשר של נתחי שפונדרה (אסאדו) עם קולרבי, שהתבשלו באיטיות ללא נוזלים, אלא עם המיצים של עצמם. טעמו של הקולרבי בבישול הארוך הניב טעם מתקתק וטעים שהשתלב היטב עם נתח האסאדו הרך והעסיסי. אתם חייבים לנסות!

מצרכים:

1.500 ק״ג אסאדו חתוך לקוביות קטנות (ניתן לבקש מהקצב)
⅓ כוס שמן זית
5-4 קולרבי חתוכים לרבעים
1 ראש שום
1 כף עלי טימין טריים (או חצי כף עלי טימין יבשים)
מלח
פלפל שחור
1-2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי שלם

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מחממים מעל אש בינונית- גבוהה, סיר כבד שמתאים להכנסה לתנור. יוצקים את שמן הזית וכשהוא חם מכניסים את נתחי הבשר. צורבים את הנתחים היטב עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

מוסיפים מעל הנתחים הצרובים את רבעי הקולרבי, מניחים במרכז את ראש השום ומתבלים .

(ניתן גם לשדרג ולהוסיף לקולרבי ירקות שורש נוספים למי שאוהב כגון: בטטה, תפוח אדמה , גזר, שורש פטרוזיליה)

סוגרים את הסיר היטב עם נייר אפיה ומעל שתי יריעות של נייר אלומיניום לאטימה מוחלטת. סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור החם ל- 45 דקות.

(שימו לב שאתם משתמשים בסיר שניתן להכניסו לתנור – לא כל סיר מתאים לכך).

מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות בחום נמוך כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.

(לבישול ארוך כל הלילה  – יש להוריד את חום התנור ל- 100 מעלות)

למי שיש סיר בישול איטי חשמלי (כמו בתמונה) – ניתן להכין את המתכון גם בו – שמים על חום גבוה במשך 45 דקות ולאחר מכן מעבירים לחום נמוך כל הלילה.

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות