תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

07-12-2023 | ניצן פוגל

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית אצלנו זה להכין תבשיל קדרה כלשהו שמתבשל שעות ארוכות וממלא את כל הבית בריח ממכר של אוכל מנחם. זה יכול להיות חמין, עוף עם אורז או אחד האהובים עלינו, אסאדו וירקות שורש.

סיר בשר של נתחי שפונדרה (אסאדו) עם קולרבי, שהתבשלו באיטיות ללא נוזלים, אלא עם המיצים של עצמם. טעמו של הקולרבי בבישול הארוך הניב טעם מתקתק וטעים שהשתלב היטב עם נתח האסאדו הרך והעסיסי. אתם חייבים לנסות!

מצרכים:

1.500 ק״ג אסאדו חתוך לקוביות קטנות (ניתן לבקש מהקצב)
⅓ כוס שמן זית
5-4 קולרבי חתוכים לרבעים
1 ראש שום
1 כף עלי טימין טריים (או חצי כף עלי טימין יבשים)
מלח
פלפל שחור
1-2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי שלם

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מחממים מעל אש בינונית- גבוהה, סיר כבד שמתאים להכנסה לתנור. יוצקים את שמן הזית וכשהוא חם מכניסים את נתחי הבשר. צורבים את הנתחים היטב עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

מוסיפים מעל הנתחים הצרובים את רבעי הקולרבי, מניחים במרכז את ראש השום ומתבלים .

(ניתן גם לשדרג ולהוסיף לקולרבי ירקות שורש נוספים למי שאוהב כגון: בטטה, תפוח אדמה , גזר, שורש פטרוזיליה)

סוגרים את הסיר היטב עם נייר אפיה ומעל שתי יריעות של נייר אלומיניום לאטימה מוחלטת. סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור החם ל- 45 דקות.

(שימו לב שאתם משתמשים בסיר שניתן להכניסו לתנור – לא כל סיר מתאים לכך).

מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות בחום נמוך כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.

(לבישול ארוך כל הלילה  – יש להוריד את חום התנור ל- 100 מעלות)

למי שיש סיר בישול איטי חשמלי (כמו בתמונה) – ניתן להכין את המתכון גם בו – שמים על חום גבוה במשך 45 דקות ולאחר מכן מעבירים לחום נמוך כל הלילה.

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות