עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

29-10-2024 | סיון בולגריו

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת סוכר, עוגת אפויה במתיקות מעודנת שמתאימה גם לסוכרתיים וגם לצליאקים, אחת העוגות שהכי אוהבים אצלי, אפילו הילדים. מהממת ביופייה, מפנקת בטעמה ושווה לגמרי את הטרחה. 

המצרכים

1 קילו גבינה לבנה 5%
4 ביצים
1 חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל (80 גרם)
גרידת לימון (מלימון אחד)
½1 כפות סטיביה
1 חבילה פודינג שוקולד (80 גרם)
לציפוי:
1 חבילה פודינג וניל של טוסו (80 גרם)
לקישוט:
שוקולד ללא סוכר (מגורד)
תחתית בראוניז
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
רבע כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של רבע כוס סוכר)
2 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך/ פקאן טחונים

אופן ההכנה

לבסיס הבראוניז: מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית העוגה (עגולה בקוטר 20-24 ס”מ.)
ממיסים את קוביות השוקולד עם השמן (במיקרוגל או במחבת על אש הכי נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.
מערבבים במטרפה את הביצים עם “כמו סוכר”. מוסיפים את השוקולד המומס ותמצית וניל. מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך כ-17 דקות. מוציאים את התבנית ומצננים את בסיס העוגה. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
בקערה נערבב 1 ק”ג גבינה לבנה 5%, 4 ביצים, חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל, גרידת לימון מלימון אחד וכף וחצי סטיביה. נשפוך חצי כמות לתבנית (אחרי שהתקררה).
לחצי השני של התערובת מוסיפים כף תערובת מרכיבים חבילת פודינג שוקולד. מערבבים עם מוס על גבי העוגה בכמה אזורים יוצרים עם שיפוד “מערבולות”.
מכניסים שוב לתנור לחצי שעה. מזכירה שאת השלב הזה יש לעשות שהתנור בחום של כ-150 מעלות.
יש להניח תבנית עם מעט מים בתחתית התנור, פעולה זו עוזרת לעוגה להיות יותר אוורירית ופחות דחוסה.
להכנת הציפוי: לאחר שמוציאים ומקררים בטמפרטורת חדר, מכינים פודינג וניל של טוסו (מכינים לפי ההוראות ע”ג האריזה) ומוזגים ומשטחים על העוגה.
לקישוט: מפזרים מעל שוקולד ללא סוכר מגורד בפומפיה. שומרים עטוף במקרר. עדיף לאכול יום אחרי.
 

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות