המצרכים
1 קילו גבינה לבנה 5%
4 ביצים
1 חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל (80 גרם)
גרידת לימון (מלימון אחד)
½1 כפות סטיביה
1 חבילה פודינג שוקולד (80 גרם)
לציפוי:
1 חבילה פודינג וניל של טוסו (80 גרם)
לקישוט:
שוקולד ללא סוכר (מגורד)
תחתית בראוניז
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
רבע כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של רבע כוס סוכר)
2 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך/ פקאן טחונים
אופן ההכנה
לבסיס הבראוניז: מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית העוגה (עגולה בקוטר 20-24 ס”מ.)
ממיסים את קוביות השוקולד עם השמן (במיקרוגל או במחבת על אש הכי נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.
מערבבים במטרפה את הביצים עם “כמו סוכר”. מוסיפים את השוקולד המומס ותמצית וניל. מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך כ-17 דקות. מוציאים את התבנית ומצננים את בסיס העוגה. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
בקערה נערבב 1 ק”ג גבינה לבנה 5%, 4 ביצים, חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל, גרידת לימון מלימון אחד וכף וחצי סטיביה. נשפוך חצי כמות לתבנית (אחרי שהתקררה).
לחצי השני של התערובת מוסיפים כף תערובת מרכיבים חבילת פודינג שוקולד. מערבבים עם מוס על גבי העוגה בכמה אזורים יוצרים עם שיפוד “מערבולות”.
מכניסים שוב לתנור לחצי שעה. מזכירה שאת השלב הזה יש לעשות שהתנור בחום של כ-150 מעלות.
יש להניח תבנית עם מעט מים בתחתית התנור, פעולה זו עוזרת לעוגה להיות יותר אוורירית ופחות דחוסה.
להכנת הציפוי: לאחר שמוציאים ומקררים בטמפרטורת חדר, מכינים פודינג וניל של טוסו (מכינים לפי ההוראות ע”ג האריזה) ומוזגים ומשטחים על העוגה.
לקישוט: מפזרים מעל שוקולד ללא סוכר מגורד בפומפיה. שומרים עטוף במקרר. עדיף לאכול יום אחרי.
————
פרסם תגובה