זה בדיוק הזמן לשילוב המושלם של עוגת גבינה עם שוקולד לבן. העושר הקרמי של הגבינה עם הפיתוי המתוק של השוקולד הלבן יוצרים קינוח יוקרתי ועשיר בטעמים.
מצרכים:
לקלתית בראוני:
200 גרם שוקולד מריר עלית
150 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס דבש
3 ביצים L
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
לעוגת גבינה:
9 ביצים גודל L, בטמפ' החדר
450 גרם שוקולד פרה לבן
550 גרם גבינת שמנת 25%, בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
¼ כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן גרוס
¼ כוס חלב
לקישוט:
דובדבנים
אופן ההכנה:
לקלתית בראוני:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
גורסים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל בפולסים כל 30 שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שהביצים נטמעים בבלילה.
מוסיפים לקערה מלח ודבש, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לבלילה שקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה, שהתחתית והדפנות מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז.
הכנת מילית הגבינה:
מניחים את גבינת השמנת בקערה. מוסיפים לקערה את החלמונים, תמצית וניל וגרידת לימון, וטורפים את הביצים והגבינה עד לקבלת קרם חלק.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, ומוסיפים את השוקולד המומס לבלילת הגבינה, וטורפים עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות לקצף חלבונים קליל ורך אך יציב. מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לבלילת הגבינה, (כשליש מכמות הקצף בכל פעם), ומקפלים בעדינות. מכניסים לתנור האפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות תבנית עם מים בגובה 1.5 ס"מ.
יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית העוגה מעל קלתית הבראוני. מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שהעוגה תקבל גוון זהוב קל. . מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-20-25 דקות נוספות. בגמר האפייה נקבל עוגה שחומה, תפוחה ואפויה למראה.
מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתנור הכבוי במשך שעה אחת. מוציאים את העוגה מהתנור
ומצננים אותה בטמפ’ החדר. בהמשך, מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
ציפוי העוגה:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן הגרוס ו-1/4 כוס חלב ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ודי סמיכה. יוצקים את בלילת השוקולד הלבן על פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר למשך כשעה וחצי , עד שהשוקולד הלבן יתמצק מעט.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס ו-1/4 כוס חלב ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ודי סמיכה. יוצקים את בלילת השוקולד המריר על פני שכבת השוקולד הלבן. בעזרת קיסם יוצרים תמונה חומה לבנה על פני העוגה.
קישוט (המלצה):
מניחים מעל פני העוגה דובדבנים מסוכרים/ טריים (בעונה)
ברכה גל
01.07.2023
עוגה עשירה המון אנרגיה אעשה אותה מקווה שלא תהייה כבדה ומתוקה מדי .
ירון צחר
01.07.2023
העוגה עשירה בטעמים נפלאים