סגירה
זום
חמישי, 24.07.2025 12:00
מספר מפגשים: 4
ההרשמה בעיצומה
נותרו מספר מקומות (300)
אזל
הקולנוע הערבי ובמיוחד המצרי היה הרבה יותר מבידור: הוא היה חלון לעולם, כלי לשיח חברתי, ודרך לספר סיפור.
בסדרת הרצאות מיוחדת ומעוררת מחשבה, נצא למסע אל עולמות התרבות, ההיסטוריה והזהות כפי שהם משתקפים דרך המסך הגדול במסע קולנועי מעורר השראה.
הקולנוע הערבי, ובעיקר המצרי, היה הלב הפועם של התרבות במזרח התיכון. הוא ריגש, עורר מחשבה ושיקף את פני החברה. בקורס מיוחד זה, נצא למסע בזמן אל המסך שכבש את הלבבות – דרך דמויות אייקוניות, רגעים תרבותיים וסיפורים שמהדהדים עד היום. מתאים לכל מי שאוהב תרבות, היסטוריה וקולנוע שמספר סיפור.
הקדימו להירשם, והבטיחו את מקומכם.
ממה ייהנו משתתפי הקורס
יש לכם שאלה? דברו איתנו 074-7668838
מפגש ראשון: יום חמישי | 24.07.25 | 12:00
הסרט הערבי של יום שישי: גשר בין תרבויות?
סרטי שישי של רשות השידור היו לחלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית. האם הם רק בידרו – או גם יצרו שפה משותפת? בהרצאה זו נבחן כיצד הסרטים הערביים שודרו לציבור רחב בישראל, מה משך אליהם כל כך הרבה צופים, והאם הם הצליחו לטשטש גבולות בין תרבויות וזהויות.
מפגש שני: יום חמישי | 31.07.25 | 12:00
רקדניות הבטן: לא מה שחשבתם
במבט חדשני נצלול לעולם הרקדניות שכבשו את המסך המצרי של שנות ה־40. נבין כיצד דמויות אלו ייצגו חופש, עצמאות ונשיות, והיו הרבה מעבר לדימוי הפולקלוריסטי, דמויות ששיקפו שינוי חברתי עמוק ופתחו שיח חדש על מגדר ומעמד.
מפגש שלישי: יום חמישי | 07.08.25 | 12:00
היהודי בעדשת יוסף שאהין
יוסף שאהין, מגדולי יוצרי הקולנוע במצרים, הציג לא פעם דמויות יהודיות מורכבות. בהרצאה ננתח כיצד שיקף את יחסי יהודים-ערבים, מה המסרים החברתיים שהעביר, ואיך השתקפו בתקופות שונות במצרים דרך העדשה הקולנועית הייחודית שלו.
מפגש רביעי: יום חמישי | 14.08.25 | 12:00
נשים בקולנוע המצרי: בין מסורת למהפכה
מה השתנה ומה לא באופן שבו נשים מוצגות בקולנוע המצרי? נסקור ייצוגים שונים של נשים לאורך עשורים, נבחן את תפקידי הנשים מאחורי הקלעים, ונשאל איך השפיע המסך על מעמדן של נשים בחברה.
סאמיה ערמוש
בוגרת תואר שני בהצטיינות בתרבות הקולנוע מאוניברסיטת חיפה, עם התמחות מעמיקה בתחום הקולנוע המצרי, מביאה עמה ניסיון עשיר של 25 שנים בתחום התקשורת.
הוסף חוות דעת