,

בין כיפור לסוכות: סיור באווירת חג בבני ברק

בני ברק

חמישי

סיור רגלי

נותרו מקומות אחרונים (30)

אזל

תיאור

מה אומרות לכם המילים פיטם? קוישיקלך? הצטרפו אלינו לסיור בשוק הכי חם בימים שבין צאת יום כיפור ועד כניסת חג הסוכות: שוק ארבעת המינים.

בין שטיחים מתנופפים ומרפסות תלויות, בין עגלות עמוסות כל טוב וילדים מתרוצצים, נצא לסיור מלא ריחות, טעמים, סיפורים, חוויות ואווירת חג. נתחיל את סיורנו בבית הכנסת הראשון והחשוב בבני ברק הליגמן, נדבר על חג הסוכות ומנהגיו, מדוע הוא חשוב לעם היהודי. נזכה להצצה עם עולמה המרתק של בני ברק בה מקיימים מצוות אושפיזין ונהנים משוק ססגוני ומיוחד. בני ברק חוגגת את חג הסוכות ברחובות, בבתים בחצרות, בישיבות ובחסידויות, נטייל ברחובות העיר ונזכה להנות מאווירה הייחודית. 

נכיר את ייחודה וקהליה השונים בעת הביקור בגן ורשה ונלמד מדוע זכה לשם המיוחד שלו, נכיר את האזור, נדבר על ההבדלים בן הקהילות השונות בעדה החרדית: ליטאים, חסידים וספרדים.

נמשיך לתחנה המרכזית של בני ברק ולרחוב עקיבא, השאנז אליזה של בני ברק. נכיר את הלבוש של הקהילה החרדית, את בתי הקפה המסעדות והחנויות של הציבור החרדי. נפגוש כמה פנים ודמויות עם חיוך וצבעוניות שמופיעות מבעד ללבוש השחור.

משם נגיע אל גולת הכותרת של הסיור, שוק ארבעת המינים המרכזי, המתקיים בבית הכנסת של השטיבלים אשר נקרא הכותל המערבי של בני ברק. נעבור בין דוכני השוק ונתרשם מארבעת המינים המוצגים לראווה. נעצור גם להפסקה ונוכל לרכוש מטעמים מהמטבח החרדי, חמין טשולנט ועוד.

שוק ארבעת המינים | פיקוויקי | ליזי שאנן

לסיום נגיע לרחוב חזון איש המעוז ובו חסידות גור, נראה כמה מהמוסדות של חסידות זו, נסביר על הלימוד והחינוך אשר הפכו חסידות זו למובילה במגזר החסידי.

בדרכנו חזרה, נעצור בין המסעדות השונות למתמידים בדרך חזרה תהיה אפשרות לעצור במרכז נוסף למטעמי הדגים, והבבצ'ק הבני ברקי, נסיים בבית כנסת ההומה בעולם "בית כנסת איצקוביץ".

מדריך: מאיר דרילינגס, מדריך טיולים בלתי שגרתי, יזם חברתי .מרצה. אוהב אדם ואוהב לשוטט. בשוטטות אתה פוגש את כל מי שלא תראה בצעידה מהירה ובעיקר אתה פוגש את עצמך. בואו לשוטט איתי בסמטאות.

נקודת מפגש

שעת התחלה: 18:30

שעת סיום: 21:00

נקודת מפגש: כיכר ברטנורא

הערות

  • דמי ביטול:  ניתן לבטל את ההרשמה עד 3 ימי עסקים לפני מועד הטיול ללא חיוב. לאחר מכן הביטול תשלום מלא.
  • יש להצטייד במים, כובע ונעלי הליכה נוחות.
  • שימו לב- הטיול יתקיים בהתאם להנחיות פיקוד העורף.
  • המדריך רשאי לעשות שינויי מסלול בהתאם לשיקול דעתו.
  • ט.ל.ח

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק מטיילים עם מ.ת.ג

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו 


מידע והרשמה

בחירת תאריך ושעה:

חמישי, 01.01.1970 00:00

מחיר לחברי מועדון- 0 ₪

מחיר רגיל - 0 ₪


להזמנת הטיול לקבוצה פרטית
השאירו פרטים ונשמח לחזור בהקדם

לרכישה טלפונית - 074-7668838


שתפו

הוסף חוות דעת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

חוות דעת (2)

טיולים נוספים שיכולים לעניין אותך

עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בין כיפור לסוכות: סיור באווירת חג בבני ברק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.