מצרכים
החומרים הדרושים לבצק השמרים:
1/2 שקית קמח שמרים (1/2 2 כוסות)
1 חלמון ביצה
2 כפות סוכר
100גר חמאה ( או 1/3 כוס שמן)
1/2 כוס חלב פושר +חצי כוס מיים חמים( או כוס אחת לפרווה).
החומרים הדרושים למלית הגבינה:
1/2 קג גבינה לבנה, עדיף מוצקה כמו ריקוטה או מסקרפונה. ניתן לשלב גבינת סקי עם נפולאון או גבינת שמנת בטעם טבעי, אחרת.
1/2 שקית אבקת פודינג וניל
2 כפיות סוכר ו 2 שקיות סוכר וניל (עדיף לטעום לאחר כל כפית או שקית, עד לקבלת המתיקות הרצויה).
חופן צימוקים
מערבבים הכל יחד בקערה ,עד לאחידות
(אני אישית, מעדיפה לא להכניס ביצה לתערובת – האינסטנט פודינג הוא חלופה לביצה+ קורנפלור)
אופן הכנת הבצק:
-מערבלים במיקסר או ידני הכל יחד יד לעיסה אחידה גמישה ורכה,שנפרדת מדפנות הקערה.(7 דקות לישה)
-משמנים את דופן הקערה ומניחים בטמפ׳ החדר עד להכפלת הנפח.
-חותכים חתיכה, מפזרים מעט קמח על המשטח ומרדדים למשטח ריבועי ,דק .
-מניחים נייר אפיה על התבנית.
מניחים כפית מהמלית והצימוקים במרכז כל ריבוע.

מותחים מעט שתי קצוות נגדיות ומהדקים, או שיוצרים מעטפה (כיס גבינה) בעיטוף והידוק כפול.
-מניחים במרווחים את כיסוני הגבינה להתפחה נוספת.
אופים בשליש התחתון של התנור על 180 מעלות: לאחר שתופח ויציב, ניתן למרוח בחלמון ביצה מהולה במיים.
(לא חובה). להמשיך לאפות, עד לקבלת מראה שחום.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה