מצרכים
כוס קמח שקדים (120 גרם)
חצי כפית קוקוס טחון (ממליצה לא לוותר)
חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם
1 חלמון
3 כפות שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
חצי כפית תמצית וניל
ניתן למלא את אוזני ההמן במילוי פרג או שוקולד (או לעשות מיקס בינהם)
מילוי פרג
2/3 כוס פרג טחון
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה דלת פחמימה- תחליף כמו סוויטנגו)
2 כפות קמח שקדים/שקדים טחונים
שליש כוס חלב מכל סוג (רגיל, סויה, שקדים ללא סוכר לגרסה דלת פחמימה )
30 גרם חמאה (לגרסה פרווה /טבעונית אפשר נטורינה והכי טוב שמן קוקוס בטעם חמאה)
גרידה מחצי תפוז או לימון קטן (לא חובה)
קמצוץ מלח
מילוי שוקולד
50 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימות מומלץ מעל 85%)
כף חמאה או שמן קוקוס (15 גרם)
2 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס
ממתיק נוזלי או אבקתי במרקם אבקת סוכר בכמות השווה ל 1-2 כפות סוכר (לא חובה אך מומלץ אם השתמשתם בשוקולד מריר מעל 70% )
חצי כפית מחית/ תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
בקערה בינונית מערבבים את היבשים -קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפיה וממתיק. מוסיפים תמצית וניל, חלמון ושמנת מתוקה. מערבבים מעט בכף ואז לשים בידיים, רק עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. עוטפים בניילון נצמד או שקית ומניחים במקרר לשעה לפחות. לקיצור הזמן אפשר לרדד את הבצק במערוך בין שני דפי נייר אפיה ולהניח במקפיא לרבע שעה. בינתיים מכינים את המילוי שבחרתם.
למילוי פרג – מרתיחים בסיר ממתיק, מלח וחלב שקדים. כשרותח והממתיק נמס מוסיפים את הפרג ומערבבים שתי דקות עד שמסמיך למרקם של ממרח שוקולד. מכבים את האש. מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה ואיחוד. מוסיפים קמח שקדים. מערבבים היטב כך שנוצר ממרח סמיך ומניחים לרבע שעה להתקרר לפני המילוי.
למילוי שוקולד- ממיסים במיקרו שוקולד, חמאה ושמנת כחמישים שניות בחום גבוה. אם עדיין לא נמס מחזירים לעוד עשרים שניות ומערבבים. מוסיפים ממתיק ותמצית וניל ומערבבים שוב. כדאי לטעום ולהוסיף ממתיק בהדרגה לפי טעמכם במידה ולא מספיק מתוק. מניחים לרבע שעה במקרר עד שמתייצב למרקם פלסטלינה כאשר הבצק התקרר והמילוי מוכן, מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון תחתון רגיל. לא טורבו!) .
הבצק שרידדתם צריך להיות בעובי של כ 2-3 ממ. אם הבצק יהיה דק מידי האוזניים עלולות להיקרע או להיפתח באפייה. קורצים עיגולים באמצעות כוס קטנה או קורצן עוגיות. כמות הבצק תספיק לכ- 17 אוזני המן בקוטר 6-5 ס"מ. מניחים חצי כפית מהמילוי שבחרתם במרכז העיגול וסוגרים שלוש קצוות בצורת אוזן המן. מהדקים היטב.
אל תשימו יותר מחצי כפית מילוי בכל אוזן כי הן עלולות להיפתח באפייה. אופים בשליש התחתון של תנור חם כ-25 דקות עד שהאוזניים מזהיבות. האוזניים יוצאות מהתנור רכות ומתקשות לאחר צינון.
שיהיה בהצלחה וחג פורים שמח וטעים.
את המתכון חברה שלי הכינה בהשראת המתכון של טליה בנימיני, מבלוג האוכל "מתוק בריא".
למעבר לבלוג לחצו כאן
פרסם תגובה