אורז מלא בסגנון סיני

10-07-2024 | סיון בולגריו

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה לצד מנות של עוף מתוק, של סלמון בטריאקי בתנור אבל גם כתוספת בפני עצמה לכל ארוחה בשרית בזכות הטעמים החזקים שלה ושפע הירקות. ניתן כמובן לשדרג ולהוסיף קוביות עוף או קוביות טופו ואז מתקבלת ארוחה שלמה מלאה בערכים וחלבונים. שיהיה בתאבון ובהצלחה

מצרכים:

לאורז מלא:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז מלא ארוך סוגת
2 כוסות מים (לא רותחים)
1/2 כפית מלח

למוקפץ:
3 כפות שמן זית
3 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כוסות מיקס אפונה וגזר, משקית קפואה (מופשרים)
3/4 כוס גרגירי תירס, ללא נוזלים
2 ביצים, טרופות
3-4 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי
1 כפית שמן שומשום
2 ענפי בצל ירוק או חופן עלי כוסברה

מי שאוהב פיקנטיות ניתן להוסיף לירקות גם 1/2 צ'ילי אדום

אופן הכנה:

בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את האורז במשך 3-4 דקות
מוסיפים מים ומלח, מורידים את האש להכי נמוכה, וסוגרים עם מכסה. מבשלים במשך 30-35 דקות תשתדלו לפתוח את הסיר רק אחרי 30 דקות כדי לראות אם זה כבר מוכן.
כשהאורז מוכן סוגרים את הגז ומשאירים את המכסה סגור עם ריבוע של נייר סופג מתחת למכסה למשך 10 דקות לפני שפותחים ומאווררים את האורז עם מזלג. מצננים היטב לפני שמכינים מהאורז מוקפץ.
קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן על אש גבוהה ומוסיפים ג’ינג’ר ושום (אוהבי החריף זה הזמן להוסיף את הצ'ילי). מערבבים כל הזמן שלא יישרף. תזכרו תמיד – מוקפץ מכינים על אש גבוהה כי אנחנו רוצים לצרוב את הירקות ולא לבשל אותן ולהפוך אותן לסמרטוטיות.
מוסיפים את הגזר, האפונה והתירס ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות.
יוצרים בור/שקע באמצע האורז, עד שמגיעים לתחתית הסיר, ושופכים פנימה את הביצים הטרופות. ממתינים 2 דקות כדי שהביצים יתחילו להקרש ורק אז מערבבים.
מזלפים מעל המוקפץ סויה, טריאקי, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים, על אש גבוהה, עד שכל האורז מקבל צבע חום יפהפה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה אישית. אם אוהבים יותר מתקתק מוסיפים עוד טריאקי ואם יותר מלוח מוסיפים עוד סויה.
סוגרים את הגז, מפזרים מעל בצל ירוק פרוס לטבעות דקות או עלי כוסברה ומגישים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אורז מלא בסגנון סיני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.