מצרכים:
לאורז מלא:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז מלא ארוך סוגת
2 כוסות מים (לא רותחים)
1/2 כפית מלח
למוקפץ:
3 כפות שמן זית
3 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כוסות מיקס אפונה וגזר, משקית קפואה (מופשרים)
3/4 כוס גרגירי תירס, ללא נוזלים
2 ביצים, טרופות
3-4 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי
1 כפית שמן שומשום
2 ענפי בצל ירוק או חופן עלי כוסברה
מי שאוהב פיקנטיות ניתן להוסיף לירקות גם 1/2 צ'ילי אדום
אופן הכנה:
בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את האורז במשך 3-4 דקות
מוסיפים מים ומלח, מורידים את האש להכי נמוכה, וסוגרים עם מכסה. מבשלים במשך 30-35 דקות תשתדלו לפתוח את הסיר רק אחרי 30 דקות כדי לראות אם זה כבר מוכן.
כשהאורז מוכן סוגרים את הגז ומשאירים את המכסה סגור עם ריבוע של נייר סופג מתחת למכסה למשך 10 דקות לפני שפותחים ומאווררים את האורז עם מזלג. מצננים היטב לפני שמכינים מהאורז מוקפץ.
קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן על אש גבוהה ומוסיפים ג’ינג’ר ושום (אוהבי החריף זה הזמן להוסיף את הצ'ילי). מערבבים כל הזמן שלא יישרף. תזכרו תמיד – מוקפץ מכינים על אש גבוהה כי אנחנו רוצים לצרוב את הירקות ולא לבשל אותן ולהפוך אותן לסמרטוטיות.
מוסיפים את הגזר, האפונה והתירס ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות.
יוצרים בור/שקע באמצע האורז, עד שמגיעים לתחתית הסיר, ושופכים פנימה את הביצים הטרופות. ממתינים 2 דקות כדי שהביצים יתחילו להקרש ורק אז מערבבים.
מזלפים מעל המוקפץ סויה, טריאקי, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים, על אש גבוהה, עד שכל האורז מקבל צבע חום יפהפה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה אישית. אם אוהבים יותר מתקתק מוסיפים עוד טריאקי ואם יותר מלוח מוסיפים עוד סויה.
סוגרים את הגז, מפזרים מעל בצל ירוק פרוס לטבעות דקות או עלי כוסברה ומגישים.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ברי סנדרס
11.07.2024
שלום וברכה,
נראה לי מתכון מעולה, אכין אותו !
תודה רבה לכם.
ברי