בייגל טוסט מבצק קוטג'

22-04-2025 | ניצן פוגל

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא ועסיסי? בייגל ירושלמי מ-3 מצרכים בלבד במילוי גבינות הוא הפתרון המושלם לארוחת בוקר מאוזנת או ארוחת ערב קלה. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים 

(מצרכים ל4 יחידות גדולות)

לבצק:
1 גביע קוטג׳
1 כוס קמח (ניתן להכין עם קמח כוסמין או קמח מלא)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (אופציונלי)
1/2 כפית שום גבישי (אופציונלי)

למילוי:

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית/ פטה מפוררת

לציפוי:

שומשום לבן/ שחור

ביצה

קערת מים בטמפרטורת החדר (לטבילה של הבייגל)

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומעבדים לבצק אחיד (הבצק יוצא מעט רך). מחלקים את הבצק ל-4,

לוקחים כל פעם חתיכה אחת ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לצורך אליפסה, מניחים את הגבינות במרכז הבצק,

לאט לאט מגלגלים את הבצק למעין צורת נחש כשהמילוי נשאר בפנים, סוגרים לצורת טבעת,

לוקחים את הבייגל וטובלים משני הצדדים בבלילת הביצה והמים ומיד לאחר מכן בצלוחית השומשום. יש לצפות מכל הצדדים בשומשום.

לוקחים טוסטר, מחממים אותו, שמים נייר אפייה ומניחים את הבייגל וסוגרים. משאירים אותו שם למשך 10 דקות עד שהבייגלים מתייצבים ומקבלים גוון זהוב. כמובן שמי שאוהב בייגל יותר קריספי יכול להשאיר ליותר זמן.

ניתן גם להכין את המתכון בתנור רגיל על 180 מעלות (רק יש לקחת בחשבון שהוא לא יצא שטוח כמו בטוסטר).

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בייגל טוסט מבצק קוטג' - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.