ברקוּק

26-11-2025 | סיון בולגריו

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק דק וגמיש ממולא בתערובת גבינה (לרוב גבינה לבנה) ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה, לפעמים עם ביצה, ומאפויים עד להזהבה. מדובר במנה קטנה ומזמינה, שמוגשת חמה לארוחות בוקר, כנשנוש או כחלק מארוחה חגיגית.

מצרכים (ל‑4–6 מנות)

לבצק:

3 כוסות קמח

חצי כפית מלח

2 כפות שמן זית

כוס מים פושרים (לפי הצורך)

למילוי:

300 גרם גבינת לבנה מלוחה (או גבינה עם מעט מלח)

2–3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה (לא חובה, לקשירה)

לציפוי:

ביצה טרופה או מעט שמן למריחה

אופן הכנה

הכנת הבצק:
מערבבים את הקמח עם המלח והשמן, מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. לשים היטב ולתת לבצק לנוח 20–30 דקות.

הכנת המילוי:
מערבבים את הגבינה עם הפטרוזיליה והביצה, יוצרים תערובת אחידה.

הרכבת הבורקס:
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, מרדדים כל כדור לעיגול או מלבן קטן. מניחים כף מהמילוי במרכז ומקפלים או מגלגלים לצורת חצי סהר / גליל, בהתאם להעדפה.

אפייה:
מניחים את הברקוק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים במעט שמן או מורחים בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל‑180°C כ־25–30 דקות, עד שהבורקס מזהיב.

הגשה:
מוגש חם, לצד תה או קפה, או כמנה קטנה בארוחת בוקר/צהריים.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ברקוּק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.