החומרים הדרושים לתערובת הגלידה:
2 ביצים
1 ספל חלב
1/2 ספל סוכר
1 שמנת מתוקה
1 כף גדושה קקאו
150 גר׳ שוקולד מריר שבור לקוביות
3 טיפות תמצית וניל
החומרים הדרושים לתוספות:
100 גר' תערובת אגוזים קצוצים גס במעבד מזון
(אגוזי מלך, ברזיל,קשיו,פקאן… מה שאוהבים).
150 גר' של שוקולד לבן, חלב מריר חתוך לצ׳אנקים קטנים.
ברור שאפשר כל שוקולד או חטיף שוקולד: טעמי, אגוזי, פסק זמן ,שברי עוגיות אוראו ועוד.
אופן ההכנה:
-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, הוניל וטורפים יחד במטרפה או במזלג, עד לאחידות.
-מוסיפים את השמנת המתוקה, קוביות השוקולד והקקאו. מערבבים קלות.
-מדליקים את האש הבינונית/ נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.
-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.
מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות (עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.
-מוציאים את התערובת המצוננת היטב מהמקרר למכונת הגלידה.
-מכניסים את התוספות, כשהתערובת כבר מכודררת ומגובשת למרכז, סביב המערבל.
-יוצקים לתבנית קל-קר של גלידה (נפח של 1 ליטר) ללילה או יותר.
מוציאים,טובלים את כפית הגלידה במים חמים מנגבים את שאריות המים ומוציאים כדור גלידה
עגול, יפה, מלא בכל טוב.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
חני קפלן
01.11.2024
בבקשה מרשם להכנת גלידה ללא מכונת גלידה.
ניצן פוגל
05.11.2024
חני שלום,
יש קטגוריה שלמה של גלידות בבלוג המתכונים,
את מוזמנת לחפש לפי מילת חיפוש גלידה, ורוב המתכונים יש הסבר איך ניתן להכין ללא מכונת גלידה.
יום נעים.