גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

16-10-2025 | מילכה דיין

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג' שוקולד. אפשר להכין אותה בבית. יום חמישי, אני תוהה מה ישמח את החיילת שלנו? מה היא תרצה לאכול,בזמן הקצר בין השלמת שעות השינה. מה אפשר לפנק אותה??? כמובן! גלידה! בסגנון :״ניו- יורק״ גדושה בשברי אגוזים ובצ׳אנקים של שוקולד חלב, לבן ומריר.

החומרים הדרושים לתערובת הגלידה:

2 ביצים

1 ספל חלב

1/2 ספל סוכר

1 שמנת מתוקה

1 כף גדושה קקאו

150 גר׳ שוקולד מריר שבור לקוביות

3 טיפות תמצית וניל

החומרים הדרושים לתוספות:

100 גר' תערובת אגוזים קצוצים גס במעבד מזון

(אגוזי מלך, ברזיל,קשיו,פקאן… מה שאוהבים).

150 גר' של שוקולד לבן, חלב מריר חתוך לצ׳אנקים קטנים.

ברור שאפשר כל שוקולד או חטיף שוקולד: טעמי, אגוזי, פסק זמן ,שברי עוגיות אוראו ועוד.

אופן ההכנה:

-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, הוניל וטורפים יחד במטרפה או במזלג, עד לאחידות.

-מוסיפים את השמנת המתוקה, קוביות השוקולד והקקאו. מערבבים קלות.

-מדליקים את האש הבינונית/ נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.

-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.

מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות (עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.

-מוציאים את התערובת המצוננת היטב מהמקרר למכונת הגלידה.

-מכניסים את התוספות, כשהתערובת כבר מכודררת ומגובשת למרכז, סביב המערבל.

-יוצקים לתבנית קל-קר של גלידה (נפח של 1 ליטר) ללילה או יותר.

מוציאים,טובלים את כפית הגלידה במים חמים מנגבים את שאריות המים ומוציאים כדור גלידה

עגול, יפה, מלא בכל טוב.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.