מצרכים
כוס וחצי קמח שקדים (150 גרם)
3 כפות פסיליום טחון לאבקה
כפית אבקת אפיה
כפית קינמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
קמצוץ מלח דק (רצוי הימלאיה ורוד)
100 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר חום שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ סוורבה חום)
חצי כוס שמן זית עדין ולא חריף (למשל זן פיקואל)
רבע כוס סירופ מייפל שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ סירופ מייפל וולדן פארמס)
ביצה שלמה ועוד חלמון (גודל לארג')
רבע כוס ממתיק במרקם אבקת סוכר לציפוי (סוויטנגו אבקת סוכר/ טחון במטחנת קפה/ מונק פרוט תכלת )
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
בקערה מערבבים את כל המצרכים היבשים (למעט הממתיק לציפוי) – קמח שקדים, פסיליום, אבקת אפיה ,ממתיק ותבלינים. מוסיפים את כל הרטובים בבת אחת- ביצים, שמן זית, מייפל. מערבבים לבצק אחיד ומעט דביק. מניחים שלוש דקות לנוח. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל ג'ולה גדולה ומניחים על נייר אפיה בתבנית (רצוי לרסס את הנייר במעט תרסיס שמן זית לשחרור קל). אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20 דקות או עד שמשחים היטב. מוציאים לצינון על השיש.
לציפוי : בקערית קטנה מערבבים רבע כוס ממתיק במרקם אבקת סוכר עם שתי כפות מים למשחה נוזלית במרקם תערובת לפנקייק. אם המשחה סמיכה מידי מוסיפים עוד כפית או שתיים מים (בהדרגה!). אם היא נוזלית הוסיפו עוד מעט ממתיק. לאחר שהעוגיות הצטננו, טובלים את ראשן של הדובשניות בציפוי ומניחים, אחת אחת, בחזרה על נייר האפיה לייבוש. כאשר הציפוי יבש למגע (לרוב לאחר כ 20-15 דקות ) הדובשניות מוכנות. מאחסנים במקרר בקופסה אטומה עד שבוע או חודשיים במקפיא.
הערות
אם תשתמשו בסירופ מייפל על בסיס אלולוז העוגיות תהיינה יותר רכות ופחות פריכות וזמן האפיה יתקצר ל 20 דקות (משחימות מהר). ניתן להשתמש בכל סוג של מייפל , מבין סוגי המייפל ללא סוכר התוצאה הטובה ביותר התקבלה עם המוצר של וולדן פארמס
לציפוי הדובשניות, חשוב להשתמש בממתיק טחון דק דק במרקם זהה לאבקת סוכר. כאשר תערבבו אותו עם מים שימו לב שהוא דליל רק מעט יותר ממשחה. מטרתכם להוסיף מינימום כמות מים שתאפשר לטבול את העוגיות. אם הציפוי שהכנתם דליל מידי הוא יהיה שקוף בטבילה ולא ישאיר על העוגיה את המראה הלבנבן האופייני. אם הציפוי סמיך לא תצליחו לטבול את העוגיה או תקבלו ציפוי עבה מאוד ואטום. אחרי שתנסו לטבול עוגיה או שתיים ותראו את התוצאה תוכלו לדייק את עובי הציפוי שאתם אוהבים ולהוסיף עוד מעט מים או ממתיק.
אם טעם האריתרטול בציפוי מפריע לכם ניתן להוסיף לבלילה קורט קטן של מלח, חמש טיפות סוכרלוז נוזלי ו/או קמצוץ קינמון טחון. כל אחד מהם יעזור להסוות את ה "קולינג אפקט" האופייני.
למידע נוסף על תחליפים וחומרי גלם בריאים ודלי פחמימה לאפיה תציצו כאן
ואם לפעמים גם לכם מתחשק משהו מתוק בלי לקום מהכורסא , אני לא מוכרת מתוקים אבל ריכזתי כאן את רשימת ההמלצות שלי. רק מניסיון אישי.
מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה