דייסת אורז מתוקה של סבתא

11-12-2024 | סיון בולגריו

הנכדים באים לבקר וכבר נגמרו לכם הרעיונות איך לפנק אותם? איזה כיף שיש פתרון נוסטלגי, חם ומנחם עם מצרכים שיש תמיד לכולנו בבית? זו הייתה אחת המנות שסבתא שלי הייתה מכינה לנו כל פעם שהיינו באים לביקור בחורף. לפעמים זה היה כקינוח ושההורים לא היו בסביבה, זו הייתה ארוחת ערב מושחתת. 

מצרכים


כוס אורז עגול שטוף ומסונן
כוס וחצי חלב
3 כוסות מים רותחים
1 שקית סוכר וניל (10 גר')
3 כפות סוכר לבן/ חום
קורט מלח
30 גרם חמאה


אופן ההכנה


מבשלים את האורז עם מים רותחים וקורט מלח עם מכסה פתוח עד שהמים נספגים אבל לא לגמרי כ-15 דקות. לערבב מדי פעם. מוסיפים כוס וחצי חלב וממשיכים לבשל עוד רבע שעה עשרים דק תוך כדי ערבוב. עד שהנוזלים נספגים והאורז רך . לא עוזבים את הסיר, צריך להשגיח ולערבב מדי פעם. אם האורז עדיין לא רך והמים נספגים יש להוסיף עוד חצי כוס חלב. מוסיפים סוכר רגיל וסוכר וניל ומערבבים היטב. מכבים את האש מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי. מגישים עם מעט קינמון מעל. תיהנו!

ניתן להכין גם בגרסה המלוחה, מורידים לחלוטין את הסוכר במתכון ומוסיפים כף מלח. ואז נקבל מאכל טעים מאוד גם כך.

כמובן שניתן להכין גם בגרסה הטבעונית ולהחליף את החלב בתחליפים: חלב שיבולת שועל, חלב סויה, חלב אורז ועוד…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דייסת אורז מתוקה של סבתא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.