דלעת ערמונים ממולאת בבשר קינואה וצנוברים

14-10-2024 | ניצן פוגל

רוצים להפתיע בשולחן החג שלכם במנה חגיגית, מיוחדת וטעימה בטירוף? דלעת ערמונים עמוסה בערכים תזונתיים ובזכות שילוב הקינואה ושאר הרכיבים היא הופכת למנה משביעה וטעימה במיוחד

מצרכים

חצי כוס ערמונים קצוצים
חצי כוס צנוברים
4 דלעת ערמונים חצויות (סה"כ 8 חצאים)/ ניתן גם להכין את המנה בתוך דלורית.
250 גרם בשר בקר טחון
1 כוס קינואה מבושלת
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
5 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית שום כתוש
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית בהרט
רבע כוס שמן זית – למריחה

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה (על כוס קינואה, 3/4 כוס מים רותחים) על מחבת חמה ללא שמן קולים את הצנוברים כמה דקות בדקה האחרונה מוסיפים את הערמונים הקצוצים.
חותכים את דלעת הערמונים לחצי ומנקים מהגרעינים
מנקים עם כפית כדי שיהיה יותר קל.
יוצקים שמן למחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
מוסיפים את הפלפל האדום ומערבבים עד לריכוך, מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים ומטגנים אותו ביחד.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים הכל ביחד עד שהבשר כמעט מוכן (הוא ממשיך להתבשל בתנור). מוסיפים פנימה את הצנוברים והערמונים ומערבבים הכל ביחד למשך דקה.
מוסיפים את הקינואה המבושלת לתוך תערובת הבשר והתבלינים.
משמנים תבנית אפייה, משמנים כל ראש דלעת ערמונים
ממלאים את הדלעת ערמונים שלנו בתערובת. מסדרים על התבנית אחד אחרי השני
לפני שמכניסים לתנור יוצקים מעל שמן זית בעזרת מברשת סיליקון ומכניסים
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כ-50 דקות עד שהערמונים רכים
בודקים אם הם רכים עם קיסם (עדיף לא עם מזלג כדי לא לפגוע בנראות של המנה.
מוציאים ומגישים חם.

**מי שמעוניין במנה טבעונית/ צמחונית – ניתן לוותר על הבשר ולהגדיל את כמות הקינואה המבושלת ל-2 כוסות.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דלעת ערמונים ממולאת בבשר קינואה וצנוברים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.