חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה

11-09-2024 | סיון בולגריו

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ממכרות וטעימות במיוחד ללא אפייה, קינוח טבעוני עם השילוב המושלם עם נגיעה של מלח גס, מתכון קל וטעים שלא דורש מיקסר, תנור או כל מה שמסבך. בתאבון.

מצרכים (לתבנית מרובעת 20*20)

לבסיס:

400 גרם עוגיות טחונות דק (אפשר לשלב פתיבר, לוטוס, עוגיות חמאה)

1 כוס (240 גרם) חמאת בוטנים

150 גרם חמאה מומסת

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

4 כפות חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים עוגיות טחונות דק וחמאה מומסת, מערבבים היטב. ממיסים את חמאת הבוטנים עד מצב נוזלי ( תזהרו לא לשרוף את הממרח ), מוסיפים את הממרח אל העוגיות הטחונות, מערבבים היטב עד עיסה די דביקה ואחידה.

מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה, מעבירים את בסיס העוגיות אל התבנית. משטחים היטב בעזרת גב של כף או בעזרת הידיים בעדינות.

מכניסים את הבסיס להקפאה כ-20 דקות .

ממשיכי עם הציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ו 2 כפות חמאת בוטנים בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

שלב הקישוט (לא חובה): את 2 כפות חמאת הבוטנים שנותרו מעבירים לשקית זילוף. לאחר קירור של הבסיס, מצפים עם השוקולד כך שכל הבסיס יהיה עם ציפוי, אפשר להיעזר בכף או פלטה קטנה.

מעל ציפוי השוקולד מזלפים פסים של חמאת הבוטנים שנותרה ובעזרת קיסם יוצרים צורה של שיש (כמו בתמונה המצורפת). מעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב.

מחלצים מהתבנית , בעזרת סכין חדה (לא משוננת) פורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה במקרר כשבוע ימים, ניתן לשמור במקפיא ליותר.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.