מצרכים (לתבנית מרובעת 20*20)
לבסיס:
400 גרם עוגיות טחונות דק (אפשר לשלב פתיבר, לוטוס, עוגיות חמאה)
1 כוס (240 גרם) חמאת בוטנים
150 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
בקערה מניחים עוגיות טחונות דק וחמאה מומסת, מערבבים היטב. ממיסים את חמאת הבוטנים עד מצב נוזלי ( תזהרו לא לשרוף את הממרח ), מוסיפים את הממרח אל העוגיות הטחונות, מערבבים היטב עד עיסה די דביקה ואחידה.
מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה, מעבירים את בסיס העוגיות אל התבנית. משטחים היטב בעזרת גב של כף או בעזרת הידיים בעדינות.
מכניסים את הבסיס להקפאה כ-20 דקות .
ממשיכי עם הציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ו 2 כפות חמאת בוטנים בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
שלב הקישוט (לא חובה): את 2 כפות חמאת הבוטנים שנותרו מעבירים לשקית זילוף. לאחר קירור של הבסיס, מצפים עם השוקולד כך שכל הבסיס יהיה עם ציפוי, אפשר להיעזר בכף או פלטה קטנה.
מעל ציפוי השוקולד מזלפים פסים של חמאת הבוטנים שנותרה ובעזרת קיסם יוצרים צורה של שיש (כמו בתמונה המצורפת). מעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב.
מחלצים מהתבנית , בעזרת סכין חדה (לא משוננת) פורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה במקרר כשבוע ימים, ניתן לשמור במקפיא ליותר.
————
יואב
22.09.2024
איך זה טבעוני אם זה עם חמאה מומסת? 🤣
ניצן פוגל
23.09.2024
שלום יואב,
קיימת חמאה טבעונית ברשתות השיווק השונות.
בברכה,
מתג