טארט טאטן תפוחים ודייט

30-07-2024 | מילכה דיין

יש יותר צרפתי מעוגת "טארט טאטן"? מתכון שלוקח אותי אחורה 30 שנה ב״קפה בגינה״ ברח׳ דרך בית -לחם בירושלים שחבורת סטודנטים מתענגים על חליטת תה נענע וטארט טאטן של תפוחים מקורמלים, שחומים ונימוחים, על תחתית דקיקה ומתקתקה. ריח קינמון עוטף ומחבק אותנו יחד עם התה החם, מאז אחת לשבוע היה דייט קבוע. הייתי חייבת לנסות לשחזר את הקסם הזה. 

החומרים הדרושים:

5-7 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים

3 ביצים גדולות

1 שמנת חמוצה ( או 1/3 כוס שמן)

3/4 כוס סוכר לתערובת +1/4 לאידוי התפוחים במחבת

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה

1ו 1/2 כוס קמח לבן/ כוסמין לבן

קינמון (לפי הטעם האישי)

1/3 כוס מים חמים.

אגוזים/שקדים לפיזור בסוף

אופן ההכנה:

-במחבת יציקה מכניסים את התפוחים, יחד עם 1/4 כוס סוכר וכפית שטוחה קינמון, קוביית חמאה (או כפית שמן)

לאידוי קצר,עד להתרככות. מערבבים ומקררים.

-משמנים תבנית קפיצית או תבנית עם בסיס שליף.

-מניחים את כל התפוחים בשכבה אחידה שתכסה את התחתית וגם את הרוטב.

-בקערה מערבבים במזלג את חומרי התערובת לבצק, עפי הסדר: ביצים,סוכר,שמן או שמנת,סוכר וניל,קינמון,

אבקת אפיה,קמח ומים חמים. מערבבים היטב.

-יוצקים את התערובת על התפוחים.

-ניתן להוסיף קינמון, אגוזים, סוכר מעל או לתוך התערובת.

-מכסים את התחתית בנייר אלומיניום, למניעת נזילה.

-מכניסים לתנור,שחומם לטמפ' של 175 מעלות ל35 דקות בערך (תלוי בתנור) עד להשחמה ,יציבות ובדיקת קיסם.(יבש).

-מחכים עד שתתקרר ורק אז ,עוברים מסביב עם סכין.

-מניחים תחתית/ צלחת גדולה והופכים בתנועה אחת.

-חותכים ומתענגים 🍏

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טארט טאטן תפוחים ודייט - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.