טרטלט פירות יבשים

28-01-2024 | ירון צחר

הפירות היבשים כאן כדי להישאר! הם ישדרגו כל קינוח או מנה גם אם טו בשבט כבר מאחורינו. הקינוח הבא מושלם לצד כוס תה חם ביום קריר.

מצרכים:

לקלתית:
1.75 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם חמאה
גרידת לימון (מלימון אחד)
למילוי:
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס קוביות קטנות של ליצ'י מסוכר
1/4 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי
1.5 כוסות שקדים, אגוזים קצוצים.
3 כפות דבש
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערת מיקסר את הסוכר, גרידת הלימון והקמח, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, והביצה, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק , מכניסים את הבצק למקפיא למשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח עד לעובי של כ- 3 מ"מ . מעבירים את הבצק לתבניות טארטלט אישיות, ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבניות.
הכנת המילית:
מוסיפים לסיר קטן את הדבש, הסוכר והחמאה, ומביאים לסף רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים לסיר את הפירות היבשים והאגוזים הקצוצים, ומערבבים, כך שבלילת החמאה והדבש תכסה את הפירות והאגוזים. מעבירים את הפירות היבשים לקלתית הטרטלטים, ומשטחים את הערימות על פני כל תחתיות הקלתית. מחזירים את התבניות לתנור, ואופים במשך כרבע שעה, עד קבלת גוון זהוב של הבצק.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טרטלט פירות יבשים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.