החומרים הדרושים:
1 בצל לבן קצוץ דק
1 עגבניה מרוסקת או קופסת רסק עגבניות.
2 תפו״א רחוצים היטב/ מקולפים חתוכים לפרוסות דקות.
3 גבעולי כרפס (סלרי) על עליו, קצוץ
4 שיני שום גדולות, קצוצות.
כ- 50 עלי גפן צעירים, שטופים במים חמימים עם מעט מלח לניקוי ודאי.
1/2 ק״ג בשר או עוף טחון (לא חובה).
1/2 ק״ג אורז לבן
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס,
מיץ משני לימונים או מיץ לימון טרי בבקבוק.
אופן ההכנה:
לסיר יציקה יוצקים 2 כפות שמן זית.
מסדרים פרוסות תפו״א על קרקעית הסיר וסביב הדופן.
בקערה מערבבים אורז עם סלרי,רסק עגבניות, בצל קצוץ,קורט מלח ופלפל, ומיץ לימון לפי הטעם.
מגלגלים את עלי הגפן:
• מניחים את העלה, כשהצד הפנימי כלפי מעלה והמבריק מתחת.
• מניחים כפית מילוי לרוחב.
• מקפלים משני צידי העלה-מבחוץ פנימה, אח״כ את החלק התחתון ומגלגלים כלפי מעלה. מהדקים ומניחים בצפיפות בסיר.
•מסדרים כך שכבות שכבות.
מסיימים בעלי גפן ככיסוי, מוסיפים שמן זית, מים עד כיסוי, מלח, פלפל גרוס, מיץ מלימון,ואם אוהבים שתי כפות רסק עגבניות.
מניחים צלחת או מכסה – כמשקולת, מעל.
מרתיחים על אש בינונית.
ברתיחה, מנמיכים את האש
כשהמים מתאדים ונחשפים עלי הגפן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים במכסה.
מבשלים על אש נמוכה כשעה.
מכבים וממתינים כעשר דקות.
מוזגים (עם כף גדולה שתגיע עד לקרקעית) ומתענגים.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה