ב-2022, למרות שאוכלוסייתה מהווה רק 0.11% מאוכלוסיית העולם, ישראל היא שותף-חשוב של ארה”ב בפיתוח טכנולוגיות פורצות-דרך. ישראל מהווה זירה ל-20% מההשקעות העולמיות בתחום הסייבר, ומספר חברות ההזנק הישראליות בתום הבינה המלאכותית (Artificial Intelligence) הוא 20% מסך חברות ההזנק בתחום זה בעולם.
ב-2022 היא השנייה בעולם – אחרי ארה”ב – בפיתוח ויצור טכנולוגיות ומערכות מודיעין אזרחיות וביטחוניות כגון שיבוש בשלט-רחוק, נטרול מטעני-צד, לוחמה אלקטרונית ומקשתת/ספקטרום אלקטרו-מגנטי. כ-60% מטכנולוגיות ומערכות המודיעין והלוחמה בטרור הישראליות מגיעות לארה”ב באמצעות שתופי-פעולה תעשייתי, הפעלת מרכזי מחקר ופיתוח של ענקיות התעשייה האמריקאיות בישראל, ורכישות של ארה”ב מהיצרן הישראלי.
לדוגמא, הפריצה לטלפון הסלולרי של הטרוריסט המוסלמי שרצח 14 אזרחים בחגיגות חג המולד בדצמבר 2015 בסן ברנרדינו בקליפורניה נעזרה בטכנולוגיה ישראלית בשימוש ה-FBI. חיסולו של מנהיג אל-קעידה בעיראק, אל-זארקאווי, בוצע בסיוע “לייטנינג” – מערכת איתור מטרות והכוונה מונחית המותקנת במטוסי קרב – שפותחה ומיוצרת ע”י רפא”ל.
ב-2022 ארה”ב (במיוחד) וישראל הן המובילות בעולם בפיתוח ויצור לווינים זעירים, קטנים ובינוניים, כמו גם כלי טיס-בלתי-מאוישים למטרות תקיפה ומעקב.
ב-2022 ארה”ב וישראל ימשיכו להעמיק שיתופי פעולה בין חילות האוויר, ים ושדה: תמרונים משותפים, אימונים וביקורים הממנפים את הנסיון המבצעי הייחודי של צה”ל במאבק מול טרור פלסטיני וחיזבאללה ובעימות עם מערכות נשק מאיראן, רוסיה וסין. לאחרונה התרחב שיתוף הפעולה בתחום ההגנה האווירית.
ב-2022 ממשיכה ארה”ב למנף את הנסיון הישראלי בתחום ההגנה על נמלי תעופה ומטוסים אזרחיים.
ב-2022 ישראל ממשיכה לבלוט כמדינה היחידה במזרח התיכון שהיא יציבה, אמינה, יעילה, דמוקרטית, מעצמה טכנולוגית ובעלת-ברית ללא תנאי של ארה”ב. לכן, ישראל תמשיך להיות הזירה המובילה לאיחסון מערכות נשק ותחמושת ואספקה רפואית של ארה”ב לשעת-חירום במיקום קריטי, ביטחונית וכלכלית, בין אירופה-אסיה-אפריקה ובין הים התיכון-ים סוף-מפרץ עדן-האוקינוס ההודי-הים הערבי-המפרץ הפרסי.
ב-2022 ישראל תמשיך להיות המעבדה-בתנאי-קרב היעילה ביותר של התעשייה הביטחונית והכוחות המזוינים של ארה”ב, בנוסף למאגר המודיעין המוביל של ארה”ב, המניבים מדי שנה מיליארדי דולרים משלם המיסים האמריקאי.
ב-2022 כ-250 חברות הייטק גדולות מארה”ב מתפעלות מרכזי מחקר ופיתוח בישראל המקדמים את מעמדן הבינלאומי, חוסכות מיליארדי דולרים של מחקר ופיתוח, מגדילות את היצוא האמריקאי ומרחיבות את בסיס התעסוקה בארה”ב.
ההכרה בתרומתה הייחודית של ישראל כמכפלן-עוצמה עבור ארה”ב קיבלה ביטוי כבר
במכתב ששלחו ב-11 לדצמבר 1978 למעלה מ-170 אדמירלים וגנרלים בדימוס לנשיא קארטר: “…. אלמלא היכולות-המוכחות של צה”ל, היה על ארה”ב להגדיל את מספר החיילים ומערכות נשק המוצבים במזרח התיכון…. היכולת של ארה”ב לשמור על האינטרסים שלה במזרח התיכון קשורה מאד ל– ואף תלויה ב- שמירה על היכולות של צה”ל…. אם יפרוץ במזרח התיכון עימות קונבנציונאלי בין ארה”ב לברה”מ, ישראל תוכל – בכוחות עצמה – להרתיע את ברה”מ ממעורבות ישירה במדינות האזור….”
ב-2022 ארה”ב תשאף, כנראה, להמשיך ולצמצם את נוכחותה הצבאית במזרח התיכון. מגמה זאת יוצאת חלל אסטרטגי באזור המהווה מוקד להפצה גלובלית של טרור, טכנולוגיות בליסטיות וסמים. המידע לעיל מדגיש את העובדה שרק ישראל יכולה להיכנס לחלל זה, לצמצם את הזעזועים השורשיים באזור, ולהגן על אינטרסים של ארה”ב.
ב-2022 ישראל אינה נהנית מ”סיוע חוץ” שנתי אלא מ”השקעה” שנתית ייחודית של ארה”ב, המניבה תשואה שנתית של מאות אחוזים.
פרסם תגובה