כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

28-05-2025 | ניצן פוגל

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" – קלאסיקה ישראלית מנחמת, שמחזירה אותך לילדות, לשולחן של שישי בצהריים. כשמניחים מעל הפירה החלומי את הבצל הזהוב והכבד העסיסי, מתקבלת מנה מלאה בניחוחות, בטעמים ובעיקר בתחושת בית.

מצרכים

מצרכים לכבד עם בצל:
500 גרם כבד עוף (שטוף, מנוקה ומיובש)

2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות דקות

2 כפות שמן (זית או קנולה)

100 מ"ל (חצי כוס) יין אדום יבש/ חצי יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית שום כתוש

תיבול נוסף (אופציונלי): פפריקה, כמון, מעט טימין יבש

מצרכים לפירה פרווה:
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה

2–3 כפות שמן זית או קנולה/ 100 גרם מחמאה

מלח לפי הטעם

(אופציונלי) קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה

הכבד עם הבצל:
לחמם שמן במחבת רחבה.

לטגן את הבצל עד שהוא שחום ורך (כ-10–15 דקות).

הזז את הבצל לצד המחבת והנח את כבדי העוף. טגן 2–3 דקות מכל צד עד שהכבד משחים, אך לא מתייבש.

ערבב את הכול יחד, תבל במלח, פלפל ושאר תבלינים, יש לשפוך את היין ולטגן עוד דקה-שתיים.

הפירה:
לבשל את תפוחי האדמה והבטטה במים עם מלח עד ריכוך (כ-20 דקות).

יש לסנן את המים (אבל לא לחלוטין, להשאיר מעט מים רותחים בסיר, ואז למעוך את תפוחי האדמה. יש להוסיף בזמן הזה את השמן או המחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל פירה חלק ורך.

לתבל לפי הטעם.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.