כמעט עוגת תפוחים ללא סוכר קטוגנית לסוכרתיים

10-09-2025 | טליה בנימיני

לפני שנה וחצי עברתי לתזונה קטוגנית. תזונה פלאית ביותר שפתחה בפני עולם חדש. אליה וקוץ בה, הקמצנות המופלגת בפחמימות משאירה את הפירות מחוץ למשוואה. ואיך יאכלו בני העם הקטוגני ושבט הסוכרתיים היושבים בקרבו עוגת תפוחים ללא סוכר וגלוטן? הרעיון להחליף תפוחים בקישואים אינו רעיון חדש. תחילה היה נראה לי רעיון עיוועים, עצוב ומגוכך. עד שראיתי אותם. הקישואים הצהובים השיבו מבט חיוור ושנינו ידענו לאן זה הולך מכאן. גם לאה גולדברג. מאז כל הימים, כל הימים חולמת אני על כובע קסמים. כובע שהופך קישואים לתפוחים. 

 

מצרכים

לעוגה בקוטר 18, אינגליש גדולה או 2 קטנות

2 קישואים בגודל בינוני/גדול (מכל סוג)

3 שקיקי תה תפוחים או תפוח קינמון

שתי ביצים בגודל מדיום

חצי כוס שמן זית

כף שטוחה קינמון

2 כפיות אבקת אפיה

שתי כוסות קמח שקדים

חצי כוס ועוד שתי כפות תחליף סוכר גרגרי (מומלץ לשלב סוגים, למשל סוויטנגו וסוורבה חום)

2 כפות נוספות אריתרטול או כל תחליף סוכר גרגרי לייבוש הקישואים

כפית תמצית וניל איכותית

חצי כפית תמצית לאפיה בטעם תפוח (לא חובה)

לשטרויזל (לא חובה)
חצי כוס פקאן שבור לחתיכות קטנות

חצי כוס קמח שקדים

כף קמח קוקוס ( למשל כאן )

2 כפות תחליף סוכר אבקתי כמו סוויטנגו

20 גרם חמאה

אופן ההכנה

שוטפים וחותכים את הקישואים לאורך לרבעים. בעזרת כפית מוציאים וזורקים את החלק עם הגרעינים. את הרצועות חותכים לקוביות קטנות. מניחים במסננת עם שתי כפות אריתרטול. מערבבים ומניחים מעל קערה לניקוז נוזלים לחצי שעה לפחות.

בסיר קטן מרתיחים כוס מי ברז. מוסיפים שלושה תיונים בטעם תפוח ומבשלים כחמש דקות ברתיחה. מוציאים את התיונים ומוסיפים לסיר שתי כפות אבקת ממתיק. מוציאים את הקישואים מהמסננת וסוחטים מעט. מעבירים לסיר עם ציר התפוחים. מבשלים את הקישואים בנוזל כעשרים דקות, עד שהקישואים מתרככים ולא נותר כמעט נוזל בסיר. מכבים אש ומקררים כמה דקות. טוחנים את הקישואים למחית (הכי נוח עם בלנדר מוט). מוסיפים תמצית תפוחים (לא חובה) ומניחים להתקרר.

בנתיים מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון -תחתון. לא טורבו) ומכינים שטרויזל פקאן: מרסקים חצי כוס פקאן לפירורים גסים במטחנת קפה (או מניחים בשקית עבה ודופקים בפטיש שניצלים). מערבבים עם חצי כוס קמח שקדים, כף קמח קוקוס ושתי כפות אבקת ממתיק. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים לפירורים.

בקערה מערבבים ביצים, שמן, חצי כוס ממתיק, קינמון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את מחית הקישואים (כאשר היא עדיין חמימה אך לא רותחת). מערבבים. מוסיפים קמח שקדים ואבקת אפיה ומערבבים רק לאיחוד (לא לערבב יותר מידי). מוזגים את התערובת לתבנית משומנת. מפזרים את פירורי השטרויזל מעל (אפשר לקשט בפרוסות שקדים או אגוזי פקאן במקום) אופים בשליש התחתון כ -30-35 דקות או עד שמזהיב יפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות
מומלץ להשתמש בכמה סוגי ממתיק (2-3) , זה מנטרל טעמי לוואי
אם אתם אוהבים חתיכות פרי בעוגה, ניתן להשתמש בקוביות הקישואים לאחר הבישול (מסוננים) בלי לרסק
בעוגה כולה (ללא שטרויזל) כ 22 גרם פחמימה נטו. עם שטרויזל כ 30 גרם.
ניתן להשתמש בתבנית בקוטר קטן יותר (15) כדי לקבל עוגה גבוהה יותר

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כמעט עוגת תפוחים ללא סוכר קטוגנית לסוכרתיים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.