לחם פשתן ללא קמח

23-07-2025 | טליה בנימיני

נתחיל בתיאום ציפיות. אין ממש דבר כזה לחם קיטו. אחרי שלוש שנים בתזונה קטוגנית ניסיתי כמעט כל מתכון לחם שבעליו נשבעו בספר התורה שהוא הדבר האמיתי. אני מקווה לחסוך לכם את מסע הכישלונות היקר והמתסכל. תכירו לחם קיטו שהוא עדיין לא לגמרי לחם, אבל הכי מתקרב. מוקדש באהבה לכל מי שעדיין חייב משהו מתחת לפרוסת הגבינה שלו. המתכון שהגעתי אליו בסופו של דבר מבוסס על מתכון מהבלוג ElaVegan בשינויים קלים.

מצרכים לכיכר קטנה (תבנית אינגליש קייק קטנה)

כוס ועוד 3 כפות (135 גרם) קמח פשתן זהוב (להשיג כאן קמח פשתן זהוב)

כף ורבע (8 גרם) שבבי פסיליום (לא פסיליום טחון לאבקה) למשל כאן

כפית גדושה אבקת אפיה , רצוי ללא אלומיניום. אני משתמשת בסוג הזה

כפית שטוחה מלח (רצוי אטלנטי ורוד)

כוס (240 מ"ל) מים רותחים

כף חומץ תפוחים טבעי

חצי כף מיץ לימון (לא חובה אך מומלץ)

חצי כפית ממתיק שמתאים לתזונה שלכם (לא חובה) – למשל סוויטנגו או חמש טיפות סוכרלוז נוזלי של סוכרזית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 190 מעלות במצב טורבו

בקערה מערבבים קמח פשתן, אבקת אפיה, פסיליום ומלח. מוסיפים מים רותחים , חומץ וממתיק ומערבבים היטב. מתקבל בצק מעט דביק. כדאי ללוש אותו מעט בידיים כדי לוודא שכל המרכיבים התאחדו. מעצבים את הבצק בידיים לכיכר עגולה ומניחים על נייר אפיה בתבנית. לחליפין, מניחים בתבנית מיני אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. אופים בחלק התחתון של תנור חם כ 20 דקות. מנמיכים את החום ל 160 וממשיכים לאפות לעוד 70 דקות (סך הכל שעה וחצי) עד שהוא משחים היטב מכל הצדדים (אפשר להרים בעדינות ולבדוק אם החלק התחתון לגמרי יבש ושחום). להניח לכיכר להצטנן על רשת לפני שפורסים.

הערות

  • שימו לב להשתמש בשבבי פסיליום (Psylium Husk) ולא בפסיליום טחון לאבקה דקה (Powder). פסיליום אבקתי הוא הרבה יותר דחוס , סופח נוזלים ופחות מתאים למתכון.
  • המתכון נוסה בהצלחה גם עם פשתן רגיל (לא זהוב) טחון דק מאוד. עם זאת, לחלק מהקוראים הוא לא נאפה עד הסוף או שהיו בו בועות אוויר גדולות. נראה שסוג הפשתן וגם עובי הטחינה מאוד משפיעים על התוצאה. כדי ללכת על בטוח אני ממליצה להתאמץ ולהשיג את הפשתן הזהוב מאיהרב. אם אתם טוחנים לבד או מנסים סוגי פשתן אחרים, קחו בחשבון שלא לכולם זה הצליח…
  • ניתן לאפות את הלחם על נייר אפיה ללא תבנית אינגליש קייק. בידיים רטובות מכינים מהבצק צורת כדור או כיכר מאורכת ומניחים בתבנית התנור שריפדתם בנייר אפיה.
  • ניתן לחלק את הבצק ל 4 כדורים שווים בגודלם ולאפות כלחמניות
  • ניתן לקשט את הלחם לפני האפיה בשומשום, גרעיני חמניה, דלעת , צ'יה, קצח , זרעי המפ וכד'
  • לגיוון (ואם לא מתכוונים לאכול את הלחם עם ממרחים מתוקים) ניתן להוסיף ללחם חצי כפית תבלין טחון כמו כוסברה טחונה אבקת שום או כמון טחון . אפשר להוסיף כף פסטו /ממרח זיתים -ואז לא מוסיפים ממתיק.
  • ניתן להוסיף ללחם רבע כוס אגוזי מלך /פקאן קצוצים
  • למידע מפורט על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות

קפצנו לארוחת ערב חלבית וטעימה בבית קפה קטן ואיכותי, בקטמון.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לזניית חצילים ובשר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה נצר. לזניה כמו שאכלנו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגיות קינמון פריכות ללא סוכר

אין כמו עוגיות קרנצ'יות מושלמות שממלאות את המטבח בריחות מדהימים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של "רפאלו"? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת אגוזים ושוקולד בריאה

את המתכון הבא קיבלתי מדודה שלי, מתכון טעים לכל אוהבי…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג' שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

טורטייה מחיטה מלאה עם חביתה, אבוקדו וירקות

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים הרשקוביץ. במתכון הזה יש…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם פשתן ללא קמח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.