החומרים הדרושים:
(לארבעה מאפים בגודל מחבת קטנה. קוטר 20 )
1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו.
עלים בלבד של סלק עלים (מנגולד) שטופים היטב וחתוכים דק דק לרצועות. (ניתן לחלוט במים חמים במיקרו או לטגן קלות במחבת עם שמן זית, בצל ושום).
1 קוטג׳
1 גבינה לבנה
4 פרוסות גבינה-צהובה. (חתוכה לקוביות או מגוררת).
1/2 קובית חמד (לגורר במגרדת גסה) או גבינת עיזים.
(ניתן להשתמש גם בגבינות אחרות שאוהבים- העיקר שלא יהיה מלוח מידיי).
1 ביצה (טרופה).
שמן זית לשימון המחבת ומעט למריחה על העלים למעלה.
קורט פלפל שחור.
2 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות.
אופן ההכנה:
-לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.
-מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של כל העלים. (אני הנחתי על נייר אפיה על תבנית גדולה).
-לוקחים שלושה ארבעה עלים ואת היתר מגלגלים חזרה.
-חותכים לארבעה חלקים שווים.
-מערבבים את מלית הגבינות יחד עם סלק העלים, הביצה הטרופה, והפלפל.
-מברישים בשמן זית (או חמאה) את המחבת .
-מסדרים את שלושת העלים, כך שיכסו את המחבת ויוותרו שוליים מחוץ למחבת.
-מניחים בעזרת כף באמצע, רבע מהמלית ומשטחים למשטח (ניתן לקפל את השוליים פנימה, כדי שהמלית לא תתפזר).
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פנינה סגל
10.11.2024
נראה נהדר. אנסה בהחלט
ניתן להכין גם עם בצק עלים?
תודה.
מפנינה.
ניצן פוגל
13.11.2024
המתכון הוא עם בצק פילו, תמיד את יכולה לנסות ולראות איך יוצא לך.
צריך לקחת בחשבון שבצק עלים עבה יותר ולא בהכרח יהיה מוכן ללא אפייה.
בהצלחה.
מילכה דיין
10.11.2024
היי יקרה🌷
ניתן להכין את המאפה גם עם בצק עלים בשינויים קלים…
היתרון בבצק הפילו הוא בדקותו הפיזית והקלורית והיכולת לעמוד בכמות מלית יפה… והקריספיות, כמובן.
למתכונים נוספים מוזמנת להכנס לבלוג שלי:
http://www.meshubaha.com
בהצלחה🤗🙏👍
מילכה דיין
09.06.2025
היי יקרה
אכן, אופים על הגז ( ניתן להציץ אם התחתית כבר השחימה, ואז בעזרת תרווד או בעזרת צלחת להפוך לצד השני ושוב עד שמשחים.
מעדן מושלם בעבודה זעומה.
שיהיה לך בהצלחה ובתיאבון…😋
למתכונים נוספים בבלוג:
http://www.meshubaha.com