מאפה פילו גבינות ובטטות

31-08-2024 | מילכה דיין

תוהה מה להכין לארוחת ערב. סוף אוגוסט, אך הלילות כבר קרירים בירושלים והגוף מבקש, לעתים אוכל חמים ומהיר. מציצה במקרר ומגלה מספר דפי פילו שנותרו, מתחננים למיצוי הפוטנציאל. שלל שאריות גבינות רכות וקשות, קוביות בטטה צלויות (לא חובה) התמזגו להן לארוחה קלת הכנה, חמימה, צבעונית, יפה וטעימה.

החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:

23•30 ס״מ (8 מנות)

1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו

2 קוטג׳

1 סקי

1 בטטה מקולפת, חתוכה לקוביות, צלויה במחבת או בתנור.

4 פרוסות גבינה-צהובה (חתוכה לקוביות או רצועות או לגורר).

1/2 קוביה מלוחה צפתית/ חמד (לגורר במגרדת גסה)

1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)

שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה,בסוף.

קורט פלפל שחור.

שומשום (לבן/שחור) לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.

מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים.

חותכים את העלים לרצועות רחבות (כמו רוחב סרגל).

מערבבים בקערה את הגבינות, הביצה הטרופה, והפלפל.

מפרידים את הרצועות ומכניסים לתערובת הגבינות.

מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .

יוצקים את תערובת הגבינות ועלי הפילו על התבנית.

משבצים את קוביות הבטטה הצלויות במרווחים.

מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .

מפזרים שומשום מעל… בנדיבות.

מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה (כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).

רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה שחומה – להוציא.

בתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה פילו גבינות ובטטות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.