החומרים הדרושים:
1 בצל לבן חתוך דק לקוביות או רצועות.
1 כפית שמן זית.
1-2 גמבה אדומה/ כתומה/ צהובה חתוכה כנ״ל.
1 קישוא גדול חתוך…
1 גזר גדול חתוך לקוביות.
עלים קצוצים שאוהבים: בזיליקום, סלרי, פטרוזיליה, בצל ירוק וכו׳
2 ביצים
קורט פלפל שחור
1/4 כפית מלח (2 קורטים)
ניתן להוסיף 2 פרוסות גבינה צהובה מגורדות,
ו /או 1/2 גבינה מלוחה מגורדת (ולא להוסיף מלח).
1 קופסת טונה מסוננת ומפוררת.
1 כף קוואקר או קמח שקדים (ו/או קוביות תפו״א מבושל)
אופן ההכנה:
-חותכים את כל הירקות לקוביות או רצועות דקות.
-מטגנים בצל בכפית שמן זית, עד לשקיפות.
-מוסיפים את הירקות ומקפיצים מספר דקות במחבת, עד לריכוך. מערבבים קלות.
-מוסיפים את העלים הקצוצים.
-מוסיפים את המלח והפלפל.
-מקררים מספר דקות, לטמפ׳ החדר.
– מגרדים/ קוצצים גבינות קשות כרצונכם.
– טורפים את שתי הביצים לבלילה.
– ממלאים את כוסות המאפינס, בירקות, גבינות, טונה וקוואקר, עד לגובה 2/3.
-אופים בטמפ׳ של 170 מעלות מספר דקות, עד שתופח, מתייצב ומשחים.
– מחכים מעט שיצטנן ורק אז ניתן להעביר סכין סביב הדופן ולשלוף את המאפין, בשלמותו.
-חותכים סלט טרי, צבעוני ובריא…
-עורכים, מוסיפים קצת גבינות ומטבלים…
ונהנים.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ציפורה אליהו
09.01.2024
ניתן להכין פרווה?
מילכה דיין
09.01.2024
בוודאי…
תוספת הגבינה: מלוחה או צהובה, הינה בגדר המלצה.
טעם המאפין לא נגרע, ללא הגבינה.
לבריאות 😋ובהצלחה🙏
לבלוג שלי: ״משובחה״:
http://www.meshubaha.com