מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח)

28-10-2024 | מילכה דיין

אחר הצהריים מחשיך מוקדם ונעשה קריר, והקור מחלחל אט אט לתוך הגוף והנשמה. מחפשים משהו להתחמם? הכינו לכם משהו חם לארוחת ערב קלילה, שלא דורש הרבה הכנה…

מאפינס, הפעם בגרסה אישית, קצת יותר אלגנטית להגשה ואפילו בלי גלוטן.

תהנו😋

החומרים הדרושים:

1 בצל לבן חתוך דק לקוביות או רצועות.

1 כפית שמן זית.

1-2 גמבה אדומה/ כתומה/ צהובה חתוכה כנ״ל.

1 קישוא גדול חתוך…

1 גזר גדול חתוך לקוביות.

עלים קצוצים שאוהבים: בזיליקום, סלרי, פטרוזיליה, בצל ירוק וכו׳

2 ביצים

קורט פלפל שחור

1/4 כפית מלח (2 קורטים)

ניתן להוסיף 2 פרוסות גבינה צהובה מגורדות,

ו /או 1/2 גבינה מלוחה מגורדת (ולא להוסיף מלח).

1 קופסת טונה מסוננת ומפוררת.

1 כף קוואקר או קמח שקדים (ו/או קוביות תפו״א מבושל)

 

אופן ההכנה:

-חותכים את כל הירקות לקוביות או רצועות דקות.

-מטגנים בצל בכפית שמן זית, עד לשקיפות.

-מוסיפים את הירקות ומקפיצים מספר דקות במחבת, עד לריכוך. מערבבים קלות.

-מוסיפים את העלים הקצוצים.

-מוסיפים את המלח והפלפל.

-מקררים מספר דקות, לטמפ׳ החדר.

– מגרדים/ קוצצים גבינות קשות כרצונכם.

– טורפים את שתי הביצים לבלילה.

– ממלאים את כוסות המאפינס, בירקות, גבינות, טונה וקוואקר, עד לגובה 2/3.

-אופים בטמפ׳ של 170 מעלות מספר דקות, עד שתופח, מתייצב ומשחים.

– מחכים מעט שיצטנן ורק אז ניתן להעביר סכין סביב הדופן ולשלוף את המאפין, בשלמותו.

-חותכים סלט טרי, צבעוני ובריא…

-עורכים, מוסיפים קצת גבינות ומטבלים…

ונהנים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.