מעורב ירושלמי אסלי במחבת

25-06-2024 | ניצן פוגל

רוצים להכין מעורב ירושלמי אמיתי כמו בדוכנים? זו מנה שמעלה בי זיכרונות ילדות מטיולים משפחתיים בעיר העתיקה בין הבסטות בשוק. מתכון ביתי קל וטעים במיוחד שכל אחד יכול להכין עם חזה עוף, כבדי עוף וטחול בשילוב עם בצל ותבלינים והכל במחבת אחת. אז תכינו את הפיתות, החומוס והחריף כי מובטחת לכם ארוחת צהריים טעימה ואותנטית ללקק את האצבעות.

מצרכים:

4-5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
4 שיני שום קצוצות דק
6 כפות שמן
200 גרם כבד עוף חתוך גס
200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
200 גרם טחולים
או כל דבר אחר שתירצו (פרגיות, שווארמה, לבבות)

לתיבול
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
חצי כף תבלין למעורב
3 כפות שמן זית
וחופן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים לקישוט…

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל הבשרים ואת כל התבלינים, מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים הכל היטב ונותנים לזה מנוחה של חצי שעה לפחות במקרר לספיגת טעמים…
במחבת גדולה או בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה…
אל הבצל מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה..
מוסיפים את תערובת המעורב ומתחילים לטגן איזה 2-3 דקות.
מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים..
מכסים את המחבת וממשיכים לתת לזה להתבשל ומדי פעם מערבבים עד שהכול מוכן.
אפשר לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך..

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן "מעקב" בצד שמאל למעלה.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מעורב ירושלמי אסלי במחבת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.