מרק בשר בסיר לחץ (של אבא)

18-12-2024 | מילכה דיין

יום חורפי בחוץ. רק להגיע כבר הביתה ולהתחמם קצת. ריח של מרק בשר וירקות מקדם את פנינו, כבר במדרגות.

סיר הלחץ על הכיריים מאשר, שאבא חשב עלינו והכין את מרק הירקות והבשר החורפי והטעים שכולנו אוהבים.

איזה כיף! בדיוק מה שהיינו צריכים: (*לזכרך אבא יקר-שלום מנדלוביץ מכינים וזוכרים מכל ה❤️)

החומרים הדרושים לעשר מנות לפחות:

קילו בשר, שאוהבים ומתאים למרק: צלי כתף 5, אוסובוקו

בצל לבן גדול חתוך לקוביות גדולות. (כדאי לשים בפריזר לפני, כדי לא לדמוע בחיתוך)

כרשה שטופה היטב ונקיה וחתוכה (לא חובה, אם יש בצל).

חתיכת דלעת או חצי דלורית או 2 בטטות קלופות וחתוכות.

3 גזרים שטופים וחתוכים.

3 קישואים שטופים וחתוכים.

2 קולורבי או תפו״א, או גם וגם קלופים וחתוכים לקוביות.

3 גבעולי סלרי ועליו: שטופים היטב, נקיים מה״חוטים״ וחתוכים.

1 כף שמן/ שמן זית.

1 כף שטוחה של אבקת מרק מופחת מלח,טבעי.

מים מהברז לכיסוי כל הירקות בסיר.

אופן ההכנה

אופן ההכנה: (מפורט כדי למנוע טעויות)

-בסיר הלחץ ללא מכסה (או סיר רגיל גדול) שמים את שמן הזית, וכשחם צולים את הבשר מכל צדדיו ,עד להשחמה.

-מכבים את האש ומוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר.

-מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות ועוד 2ס״מ ( אצבע לרוחב) מעל. שימו לב! אסור שהמים יעברו את הקו, או הנקודות. חייב להיות מרווח.

-מוודאים שיש את הגומיה במכסה הסיר וסוגרים היטב.

-פותחים את השסתום ליציאת אדים.

-מדליקים את האש הגבוהה ומרתיחים כחצי שעה, עד ליציאת אדים מהשסתומים.

-סוגרים את השסתום ומעבירים לאש בינונית -נמוכה לבישול כעשרים דקות עד חצי שעה.

-לא פותחים!!!

-מחכים שסיר הלחץ יתקרר. ניתן לזרז את קירורו וירידת הלחץ בעזרת הורדתו לכיור עם מיים קרים לצינון.

כשהסיר לא רותח, עברו להן 10 דקות במיים ניתן לנסות בעדינות בעזרת מזלג להרים את השסתום.האדים המועטים אמורים לצאת. לאחר שתי דקות ניתן לפתוח את הסיר.

-מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים.

-טועמים אם יש לזה את הטעם של המרק שאבא הכין לנו.

מכינים קוסקוס (אפשר משקית) והרי לכם ארוחה חמימה וחורפית,שמחממת את הגוף והנשמה.

בתיאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

  כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

    יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום

נתח אוסובוקו עסיסי ונימוח עם שלל ירקות שורש שיכור מיין…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה פסטייה ממכר

בכל ארוחה חייב שיהיה לפחות מאפה אחד, פסטייה הינה אחת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת דבש ללא גלוטן וללא סוכר בריאה ומופלאה

זה קרה כשחברה מקסימה לרשת ביקשה מתכון לעוגת דבש קטוגנית,…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

עוגת עקיצת הדבורה ללא סוכר וגלוטן

לכבוד החג ואחרי שנה כל כך מאתגרת, מגיע לנו לחצות…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק בשר בסיר לחץ (של אבא) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.