מרק חלבי קר

13-08-2024 | ניצן פוגל

אצלנו במשפחה, אמרתם קיץ, אמרתם מרק חלבי קר! אומנם אני באה ממשפחה רומנית, אבל מטרנסילבניה שבעבר הייתה שייכת להונגריה. לכן מרבית ממאכלי העדה במשפחה שלי ממוצא הונגרי. כמו המנה המושלמת הזו. נכון ששומעים את המושג "מרק קר", קצת קשה להתחבר, אבל עד שלא ניסיתם לא תדעו. זו מנה מרעננת, טעימה, משביעה, עשירה בחלבון וכזו עם טעם של געגוע לפעם. מכירים את המרק? אשמח שתכתבו לי. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים

(לכמות שמתאימה לסיר מרק 7-8 ליטר)
3-4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל לבן קלוף חצוי
1 זר פטרוזיליה
3-4 גביעי שמנת 15%
1 גביע שמנת חמוצה של פעם 27% – המלצה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

קולפים וחותכים את הגזר ושמים בסיר. ממלאים במים לפי כמות המרק הרצויה ומתחילים לבשל, לגזר לוקח הכי הרבה זמן להתרכך לכן הוא נכנס ראשון לבישול.
כשהגזר מתחיל להתרכך רק אז מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל כל אחד לפי טעמו ומביאים לרתיחה. מבשלים את כל הירקות עד שתפוחי האדמה והגזרים התרככו לחלוטין (אבל לא מדי כדי שתפוח האדמה לא יתחיל להתפורר במים).
מכבים את האש ונותנים לסיר להתקרר. לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר מוסיפים את השמנות ומערבבים היטב.

שימו לב, אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר, מוסיפים 3 יח' שמנת של 15% ואחת שמנת של פעם של 27%. אם לא רוצים בגלל אחוזי השומן, אז שמים 4 יח' של שמנת 15%.


לאחר שערבבתם היטב את השמנות תטעמו לראות אם לא צריך לחזק טעמים של המלח והפלפל במרק. לאחר שסיימתם מכניסים את הסיר למקרר. את המרק מגישים קר.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, צמחוני, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק חלבי קר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.