מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

27-10-2025 | סיון בולגריו

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה אין מתכון קבוע, זה מרק ביתי ממוצא איטלקי, משביע וריחני על בסיס ירקות העונה. אל תוותרו על רסק העגבניות כי הוא ממש הבסיס לטעם הקלאסי של המרק. 

מצרכים

כף שמן זית

בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות קצוצות

3-4 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

קישוא גדול חתוך לקוביות

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים

כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם משימורים)

כוס פסטה יבשה מהסוג שאוהבים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

8-10 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה

מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-3 דקות.

מוסיפים את הגזר, תפו”א, הבטטה, הקישוא, גבעולי הסלרי, השעועית, רסק העגבניות ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.

אחרי חצי שעה של בישול מוסיפים עלי סלרי קצוצים ופסטה ומבשלים 5-10 דקות, עד שהפסטה מתבשלת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.