מצרכים
3 גרונות הודו (בערך ק"ג)
(ניתן להשתמש בחלקי עוף כמו שוק וירך/כנפיים)
3-4 ליטר מים
1-2 בצלים גדולים, קלופים
4-6 גזרים בגודל בינוני, קולפים
1 ראש סלרי (שורש סלרי עם כל העלים, אם לא מצאתם ראש סלרי יפה משתמשים ב-5-6 גבעולי סלרי)
שורש פטרוזיליה מקולף
1/2 צרור שמיר (לא אוהבים? שימו עוד פטרוזיליה)
1/2 צרור פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כפות מלח/ 2 כפות אבקת מרק עוף מומסת במים רותחים.
אופן הכנה
שמים את הגרונות בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
כשעולה קצף לפני השטח, מסירים אותו בעזרת מצקת אל קערה ששמים בצד (עושים זאת 3-4 פעמים).
במקביל חותכים את הבצלים והגזר לקוביות בגודל בינוני-גדול, את עלי וגבעולי הסלרי קוצצים גס, את שורש הסלרי והפטרוזיליה קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
(קוצצים גס גם את שאר הירקות אם רוצים להוסיף).
לאחר כמה דקות של רתיחה תראו שהגרונות מפסיקות להעלות קצף חדש, ובשלב זה מוסיפים את כל הירקות.
מוסיפים למרק גם את צרורות עשבי התיבול, פשוט מניחים בתוך המים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים כף מלח.
נותנים למרק להתבשל על אש נמוכה למשך שעה, עד שהמים מקבלים צבע.
ממשיכים לבשל, ללא כיסוי, 40 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה מתרככים ולמרק יש טעם עמוק מהירקות והעוף.
יכולים להמשיך לבשל שעה נוספת אם אינכם לחוצים בזמן.
טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם (אני שמתי 2 כפות מלח על הסיר הגדול שהתבשל).
מגישים עם אטריות מבושלות ושקדי מרק.
המרק נשמר בקירור 4-5 ימים, אפשר גם להקפיא. בקירור המרק מתייצב מעט וזה בסדר גמור
————
אבישי אנגלנדר
21.10.2024
אבקת מרק??!!
עוף שלם ושפונדרה עם עצם(היום קוראים לזה אסדו )
איפה הקישואים,קולורבי ,גזר,פטרוזיליה שורש בלי הירק,דלעת,בצל,שורש סלרי בלי הירק.
אחרי שהמרק מוכן ונשאר רק המרק אחרי סינון מכניסים צרור פעטרוזיליה,צרור שמיר והכלים של הדורד סלרי לרתוח כמה דקות ,מוצאים את כל הירק הזה חרת המרד יהיה מר
ניצן פוגל
22.10.2024
לכל אחד יש את הגרסה שלו למרק עוף, לכן רשמתי שזו מנה נוסטלגית וקלאסית. ככה אצלי במשפחה מכינים את המרק. כיף לראות שיש אינספור גרסאות ודרכים להכין את אותו מרק. שיהיה חג שמח ושנה טובה