מרק עוף של סבתא

08-10-2024 | ניצן פוגל

 

 

יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של סבתא? אצלנו במשפחה העוף התחלף בגרונות הודו ועדיין אנחנו קוראים לו מרק עוף ולא מוותרים עליו בשום ערב חג, הוא מככב בראש השנה, במפסקת של כיפור, בפסח עם קניידלך וסתם כך כתרופת סבתא בחורף. החלק המדהים הוא שלא משנה כמה פעמים נאכל, זה לא ימאס, החל מההורים, הילדים ועד הנכדים… כולנו רק מחכים למרק של סבתא. אני בטוחה שלכל אחד מכם יש את המתכון הנוסטלגי שלו למרק, הרי זו קלאסיקה של המטבח המזרח אירופאי. 

מצרכים

3 גרונות הודו (בערך ק"ג)
(ניתן להשתמש בחלקי עוף כמו שוק וירך/כנפיים)
3-4 ליטר מים
1-2 בצלים גדולים, קלופים
4-6 גזרים בגודל בינוני, קולפים
1 ראש סלרי (שורש סלרי עם כל העלים, אם לא מצאתם ראש סלרי יפה משתמשים ב-5-6 גבעולי סלרי)
שורש פטרוזיליה מקולף
1/2 צרור שמיר (לא אוהבים? שימו עוד פטרוזיליה)
1/2 צרור פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

2 כפות מלח/ 2 כפות אבקת מרק עוף מומסת במים רותחים.

אופן הכנה

שמים את הגרונות בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
כשעולה קצף לפני השטח, מסירים אותו בעזרת מצקת אל קערה ששמים בצד (עושים זאת 3-4 פעמים).
במקביל חותכים את הבצלים והגזר לקוביות בגודל בינוני-גדול, את עלי וגבעולי הסלרי קוצצים גס, את שורש הסלרי והפטרוזיליה קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
(קוצצים גס גם את שאר הירקות אם רוצים להוסיף).
לאחר כמה דקות של רתיחה תראו שהגרונות מפסיקות להעלות קצף חדש, ובשלב זה מוסיפים את כל הירקות.
מוסיפים למרק גם את צרורות עשבי התיבול, פשוט מניחים בתוך המים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים כף מלח.
נותנים למרק להתבשל על אש נמוכה למשך שעה, עד שהמים מקבלים צבע.


ממשיכים לבשל, ללא כיסוי, 40 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה מתרככים ולמרק יש טעם עמוק מהירקות והעוף.
יכולים להמשיך לבשל שעה נוספת אם אינכם לחוצים בזמן.
טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם (אני שמתי 2 כפות מלח על הסיר הגדול שהתבשל).
מגישים עם אטריות מבושלות ושקדי מרק.


המרק נשמר בקירור 4-5 ימים, אפשר גם להקפיא. בקירור המרק מתייצב מעט וזה בסדר גמור

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק עוף של סבתא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.