סופלה שוקולד מהיר ומפנק (במיקרו)

05-11-2024 | מילכה דיין

סופלה שוקולד חם! רק המחשבה, מפעילה ומגרה את בלוטות הטעם…נכון? ביום חורף קר, או סתם שמתחשק להתפנק על כמה ביסים מענגים… הפעם בגרסת ״הזריז והמהיר״ … במיקרוגל. כמה מצרכים בסיסיים, וחמש (חמש!) דקות עבודה מרגע המחשבה … ועד לפינוק בכפית. זהירות זה חם ונוזלי… הביאו מפית.

החומרים הדרושים:

ל-6 כוסות מאפינס קטנות קשיחות או קעריות לסופלה או ספלונים לאספרסו

100 גר׳ שוקולד מריר שבור לקוביות

50 גר׳ חמאה (או כף גדושה חמאת שקדים ,או

1/2 כוס חד״פ קרם קוקוס, או 3 כפות שמן.

1 כף סילאן/דבש (או 1-2 כפות שטוחות סוכר).

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כף גדושה קקאו

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 ספל (1 כוס חד״פ) קמח שקדים (או קמח כוסמין/לבן)

1 ביצה טרופה (חלמון וחלבון יחד) ואפשר גם בלי

2 כפות חלב או מיים חמים

לקישוט: גרגרי נס קפה מגורען, שוקולד לבן או חלב חתוך לקוביות, שערות חלווה, מרציפן ועוד׳

אופן ההכנה:

-שוברים את השוקולד לקערת זכוכית ומוסיפים את החמאה.

-מחממים בפולסים של 20 שניות במיקרו ומערבבים, עד שהשוקולד והחמאה מתמזגים והופכים לנוזל חלק ואחיד.

-מקררים לטמפ החדר.

-מוסיפים את הדבש/סוכר ותמצית הוניל.

-מוסיפים בהדרגה את הביצה הטרופה ובוחשים.

-מוסיפים את הקמחים: אבקת האפיה וקמח השקדים ובוחשים היטב.

-מוסיפים 2 כפות חלב או מיים חמים.

-מוזגים לכוסיות קטנות או לספלוני אספרסו.

ממלאים 3/4 מגובה הכוסית.

-מוסיפים את התוספות:שברי השוקולד הלבן/ חלב

חלבה/ מרציפן ועוד.

  • מכניסים למיקרו, שני ספלונים יחד ל-30שניות. מחכים כמה שניות שלא יגלוש ומחממים עוד 15 שניות.( 45 סה״כ). -מחממים עד שהשכבה העליונה תופחת ונעשית יציבה ועדיין העוגה רוטטת במרכז).

-אם רוצים,שהיא תצא עוגת שוקולד ולא סופלה מחממים 1 דקה סה״כ. ( בפולסים של 20 שניות).

-מוציאים מהמיקרו, בעדינות, לטמפ׳ החדר

ו…לוקחים כפית. תהנו

(* ניתן להקפיא ומהפריזר לחמם במשך עשר שניות במיקרו, עד שמתחמם למגע יד ומתרכך).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סופלה שוקולד מהיר ומפנק (במיקרו) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.