סושי ביתי מנצח

18-08-2024 | ניצן פוגל

סושי הוא מאכל יפני שכבש מזמן את הישראלים. אם אתם שייכים לז'אנר חובבי הסושי אך מעולם לא אתגרתם את עצמכם בהכנה של סושי בבית, המתכון הזה בשבילכם! הנה לכם מתכון שהוא גם פעילות עם הנכדים וגם פתרון לארוחה טעימה, בריאה וחווייתית. תתנו להם להשתתף בחגיגת ההכנה, בחיתוך הירקות, עיצוב הרול מבחינת המרכיבים והגלגול הסופי, והתוצאה היא תעסוקה טעימה לכולכם. אל דאגה, היום בכל סופר יש עמדה אסייתית עם כל הציוד והרטבים הדרושים להכנת המתכון.

מצרכים ל- 8 רולים (פוטו מאקי)

(פוטו מאקי זה הסושי הרגיל עם האצה בחוץ והאורז והמלית בפנים):

לאורז:

4 כוסות אורז עגול

4 1/2כוסות מים

1/2 כוס חומץ אורז

2 כפות גדושות סוכר לבן

1 כף מלח דק

לסושי סלמון אבוקדו ומלפפון:

1 חבילה אצות נורי

2 מלפפונים בינוניים חתוכים לרצועות דקות ללא החלק הפנימי

1 אבוקדו בינוני בשל מקולף וחתוך לרצועות דקות

100 גרם פילה דג סלמון

נקי מעצמות ומעור חתוך לרצועות דקות

1 חופן עירית או בצל ירוק חתוך לרצועות דקות

רכיבים קבועים:
אורז עגול לסושי, חומץ אורז, אצות נורי, מחצלת לגלגול סושי

ומרכיבים משתנים שהם בעצם המלית:
ירקות מסוגים שונים כשהפופולריים הם: מלפפונים, גזרים, בטטה מבושלת, פטריות טריות או מוחמצות, אספרגוס, עירית ואבוקדו.
סוגים שונים של דגים כשלהכנה הביתית נהוג בעיקר להשתמש בטונה משומרת, טונה טרייה וסלמון כבוש או אפוי.
אתם יכולים להחליט מראש באיזה מלית אתם מעוניינים ולהשתמש בהם, אך רצוי שלא להשתמש ביותר משלושה עד ארבעה טעמים, כשרק אחד מהם הוא דג. בתמונות של המתכון הילדים הכינו את הסושי עם טונה משומרת ולא עם סלמון.

אופן ההכנה:

מכינים אורז – לפני הבישול יש לשטוף היטב את האורז. 2-3 דקות בתוך מסננת תחת הברז עד שהמים שיוצאים מהאורז צלולים כמעט לגמרי. את האורז השטוף מעבירים לסיר ומוסיפים מים, על כל כוס אורז מוסיפים 1.2 כוסות מים. (או על 100 גרם אורז מוסיפים 130 מ"ל מים). מבשלים על אש גבוהה, מידי פעם מערבבים. כשהמים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש מבשלים 10-15 דקות נוספות, לאחר מכן מרימים את המכסה מוודאים שהאורז מוכן ומכבים את האש. מכסים בחזרה את הסיר שתחת המכסה מניחים נייר סופג ומשאירים את האורז בתוכו עוד כ- 5 דקות (סיר סגור, אש כבויה). לאחר מכן מוציאים בעדינות את האורז מהסיר בעזרת כף עץ או כף פלסטיק, במקביל להכנת האורז חותכים את הירקות שרוצים לרצועות דקות.

ההרכבה:

מניחים אצת נורי על מחצלת הסושי, למאקי (רול עם אורז ותוספת אחת) משתמשים בחצי אצה לפוטו מאקי (רול עם 2-3 תוספות משתמשים באצה שלמה. כשהצד המחוספס של האצה כלפי מעלה והצד המבריק יותר כלפי מטה (כך האורז ידבק אליה טוב יותר)

מרטיבים ידיים במים לוקחים את האורז עם התחמיץ ומפזרים בשכבה שווה בת כ-3 מ"מ על כל האצה, פרט ל 2-3 הס"מ הרחוקים מאיתנו. לאחר מכן מניחים לאורך האצה (בקצה שלה) דג או ירקות (או שניהם) חשוב לוודא שעובי המילוי יהיה שווה לאורך כל האצה.

מגלגלים: תופסים בקצה המחצלת ובקצה האצה ביחד ותוך כדי הפעלת לחץ אחיד עוטפים באמצעותם על המילוי, ממשיכים בתנועת גלגול קדימה בעזרת המחצלת, כל הזמן מהדקים את המחצלת על הגליל שנוצר בעזרת האצבע מרטיבים במעט מים את קצה האצה שהשארנו ללא אורז וממשיכים לגלגל, עד שמתקבל גליל מהודק היטב.

בעזרת סכין חדה מאוד ללא שיניים חותכים בתנועת ניסור חדה את הגלילים, לחתיכות של 3-5 ס"מ כפי שרואים בתמונה, כל רול נחתך ל-7-8 חתיכות.

כל מה שנותר לכם עכשיו הוא לערוך שולחן,
להכין צ'ופסטיקס (או סכו"ם למתקשים), סויה, טריאקי, ג'ינג'ר כבוש ווסאבי לאוהבי החריף ובתאבון.

אפשר לעשות ארוחה בנושא אסייתי ולהכין לצד הסושי מוקפץ, דג או עוף בטריאקי וכך תקבלו ארוחה מושלמת עם ניחוח מהמזרח הרחוק. לקבלת רעיונות למתכונים אסייתים נוספים ניתן למצוא אצלנו בבלוג בקטגוריה "אסייתי". למעבר לקטגוריה לחצו כאן.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סושי ביתי מנצח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.