מצרכים
חבילת טורטיות 25 ס"מ (ככל שהקוטר גדול יותר כך כמות ה"סושי" מכל טורטייה תגדל)
סושי סלמון וגבינת שמנת
גבינת שמנת 250 גרם לפי טעמכם (שום שמיר/ כמהין/ טעם טבעי)
100 גרם סלמון מעושן
עלי בייבי
עלי חסה
סושי סביח
ממרח חומוס
פרוסות חצילים מטוגנות/ אפויות (מחציל אחד בינוני)
3 ביצים קשות
סחוג (למי שאוהב)
אופן ההכנה
עושים לפני את כל עבודות ההכנה למגש האירוח שלכם, מבשלים את הביצים, קולים או אופים את פרוסות החציל. אני נוהגת להכין מגש חצי חצי, אבל לגמרי אפשר להכין מגש אחד שלם באיזה טעם שרוצים.
מניחים טורטייה על משטח עבודה, מורחים את הטורטייה בגבינת שמנת/ חומוס ומתחילים לבנות את התוספות מעל. שימו לב שהסלמון המעושן מגיע כפרוסות גדולות, אני חותכת אותן לרצועות דקות כדי שיספיק לי לכל הטורטיות. מניחים את הירק ואז מגלגלים את הטורטייה תוך שמהדקים אותה היטב לאורך כל הגלגול.
חותכים במרווחים של שני ס"מ לכל האורך ומניחים אותה על מגש שהחלק העליון זה החלק החתוך (שיראו את המילוי). חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
כמובן שניתן לשדרג עם ממרחים מיוחדים כגון פסטו, טפנד זיתים ועוד. רצוי להכין את זה בסמוך לאירוח, כי ברגע שתשימו את המגש במקרר כל הטורטיות יתרככו ויאבדו את המרקם שלהן.
בהצלחה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה