סלט סלק מבושל אדום אדום

12-09-2024 | מילכה דיין

סיר-הלחץ, מונח על הכיריים וממלא בנוכחותו את המטבח. בצד הכיור מונחים להם סלקים יפים, בצבע בורדו.

אבא היה בשוק וקנה מכל טוב. אוטוטו, יכנסו הסלקים לבישול מהיר ויהפכו אט אט, לסלט סלק מרשים בצבעו, שיתפוס את העין, על המפה הלבנה של החג.

ואבא? ממתין לו בסבלנות לשתיית הנוזל ״האדום האדום״ . בתוספת שום כתוש, קורט סוכר ופיסות תפוחי אדמה – יצור לעצמו את ה״בורשט״ שלו ויהנה לו בנחת. בריאות!

החומרים הדרושים

5-7 סלקים שטופים היטב, מקולפים ומבושלים (במיקרו/ בסיר ואפשר גם לחסוך ולקנות סלק מבושל בוואקום).

1/4 כוס חומץ (3 כפות).

1/2 כפית סוכר.

1-2 קורט מלח.

1 כפית שמן זית.

1-2 שיני שום כתושות.

1/2 כפית חרדל (לא חובה).

1/3 צרור (10 גבעולים ועלים) עלי פטרוזיליה, שטופים היטב וקצוצים דק לפיזור בהגשה.

אופן ההכנה

מבשלים את הסלקים בסיר עם מים, עד שהסלקים רכים ומתאימים לחיתוך לפרוסות או קוביות גדולות.

מוציאים את הסלקים מהמים ומצננים אותם.

מקלפים את הסלקים.

חותכים את הסלקים סלק לפרוסות, או לקוביות בינוניות.

מניחים בכלי אחסון מזכוכית.

מוסיפים בהדרגה את החומץ, הסוכר, המלח, שמן הזית והשום הכתוש (חרדל לבחירתכם) ומערבבים בעדינות.

מקררים במקרר, ללילה לפני- למיזוג טעמים.

לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה. (לא חובה).

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות >> לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט סלק מבושל אדום אדום - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.