מצרכים
3 כוסות קמח לבן
100 גרם חמאה – קרה וחתוכה לקוביות
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים קרים (120 מ"ל)
1/4 כוס שמן קנולה
המלית
בולגרית 5% שומן
מוצרלה מגורדת – 100 גרם
צפתית
1 ביצה -L (או 2 M)
2 כפות גבינת קוטג` 5%/ גבינה לבנה
כף קמח גדושה
הציפוי
ביצה טרופה
שומשום לפיזור מעל לפי הטעם
אופן ההכנה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, החמאה, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד שנוצרת תערובת פירורית.
מוסיפים בהדרגה את המים והשמן, ומערבלים עד שהבצק מתאחד.
מקררים את הבצק כשעה במקרר. בינתיים מערבבים את מצרכי המלית.
מרדדים, קורצים לעיגולים, שמים כפית של מלית, מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 30 דקות.
מתקבלים כיסוני גבינה עיראקיים מושלמים
————
פרסם תגובה