סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

21-09-2025 | סיון בולגריו

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו במשפחה מדור לדור מבית אמא ועם השנים חלו בו שינויים בהתאם לטעם האישי של בני המשפחה. כל הילדים היו מחכים בשקיקה לצאת הצום לאכול מהמעדן הזה! מוזמנים לנסות ולטעום. מבטיחה שלא תתאכזבו. גמר חתימה טובה. 

מצרכים

3 כוסות קמח לבן
100 גרם חמאה – קרה וחתוכה לקוביות
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים קרים (120 מ"ל)
1/4 כוס שמן קנולה
המלית
בולגרית 5% שומן
מוצרלה מגורדת – 100 גרם
צפתית
1 ביצה -L (או 2 M)
2 כפות גבינת קוטג` 5%/ גבינה לבנה
כף קמח גדושה
הציפוי
ביצה טרופה
שומשום לפיזור מעל לפי הטעם

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, החמאה, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד שנוצרת תערובת פירורית.
מוסיפים בהדרגה את המים והשמן, ומערבלים עד שהבצק מתאחד.
מקררים את הבצק כשעה במקרר. בינתיים מערבבים את מצרכי המלית.
מרדדים, קורצים לעיגולים, שמים כפית של מלית, מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 30 דקות.
מתקבלים כיסוני גבינה עיראקיים מושלמים

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.