ספגטי בולונז שכולם אוהבים

19-08-2025 | סיון בולגריו

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר עם ספגטי בסיסי ופשוט, ובעיקר טעים ומשביע שאף מבוגר או ילד לא עומד בפניו. אחת המנות האהובות כזאת שמתקתקים בזריז ויש לכם ארוחת צהריים בלי הרבה בלגן! 

מצרכים

3 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
3 קופסאות רסק עגבניות (סה"כ 300 גרם)
1/2 מיכל רוטב פסטה לילדים של פרי ניר (סה"כ 120 גרם)
כ- 5 כוסות מים רותחים (ראו הערות במתכון)
2 כפות אבקת מרק עוף (או מלח לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש
כפית בהרט (כן זה לא בולונז קלאסי, אבל זה הכי טעים!)

שקית פסטה (סה"כ 500 גרם)

אופן הכנה

במחבת/ סיר רחב מטגנים עם שמן זית את הבשר וממש בעזרת כף עץ "פותחים" אותו לפירורים ומטגנים תוך כדי, עד שצבעו מתחלף.

מכבים לרגע את האש, מוסיפים את כל המצרכים, מדליקים שוב את האש, מערבבים הכל יחד מכסים (חשוב כי זה תמיד קופץ ומשפריץ)

מבשלים כ-25 דק' ומערבבים בין לבין, טועמים ומתקנים טעמים.

כמות המים משתנה בהתאם לסמיכות שאתם אוהבים, אז תתחילו ב-3 כוסות ותמשיכו בהתאם.
במקביל לוקחים סיר עם מים ומביאים לרתיחה, כאשר המים מבעבעים מוסיפים כף מלח למים, בוחרים פסטה בצורה שאוהבים ומבשלים אותה במים הרותחים כ-10 דקות. מדי פעם ניתן להוציא אחת לבדוק שמוכן, לא לבשל יותר מדי כי הפסטה תתחיל להתפרק.
מעבירים למסננת ושוטפים את הפסטה, לאחר מכן מחזירים אותה לסיר מעליה שופכים את הרוטב בולונז שהכנו, מערבבים היטב ומגישים.

אפשרויות הגשה:

את הרוטב ניתן להכין באותה הדרך עם אותו תיבול גם ללא בשר ואז הפסטה מתאימה גם לצמחוניים.

את הפסטה ניתן להמיר לפסטה מקמח מלא וכך המנה יכולה להתאים לסוכרתיים. (יש להיוועץ לפני עם דיאטן קליני לפני, ט.ל.ח)

בתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ספגטי בולונז שכולם אוהבים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.