מצרכים
3 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
3 קופסאות רסק עגבניות (סה"כ 300 גרם)
1/2 מיכל רוטב פסטה לילדים של פרי ניר (סה"כ 120 גרם)
כ- 5 כוסות מים רותחים (ראו הערות במתכון)
2 כפות אבקת מרק עוף (או מלח לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש
כפית בהרט (כן זה לא בולונז קלאסי, אבל זה הכי טעים!)
שקית פסטה (סה"כ 500 גרם)
אופן הכנה
במחבת/ סיר רחב מטגנים עם שמן זית את הבשר וממש בעזרת כף עץ "פותחים" אותו לפירורים ומטגנים תוך כדי, עד שצבעו מתחלף.
מכבים לרגע את האש, מוסיפים את כל המצרכים, מדליקים שוב את האש, מערבבים הכל יחד מכסים (חשוב כי זה תמיד קופץ ומשפריץ)
מבשלים כ-25 דק' ומערבבים בין לבין, טועמים ומתקנים טעמים.
כמות המים משתנה בהתאם לסמיכות שאתם אוהבים, אז תתחילו ב-3 כוסות ותמשיכו בהתאם.
במקביל לוקחים סיר עם מים ומביאים לרתיחה, כאשר המים מבעבעים מוסיפים כף מלח למים, בוחרים פסטה בצורה שאוהבים ומבשלים אותה במים הרותחים כ-10 דקות. מדי פעם ניתן להוציא אחת לבדוק שמוכן, לא לבשל יותר מדי כי הפסטה תתחיל להתפרק.
מעבירים למסננת ושוטפים את הפסטה, לאחר מכן מחזירים אותה לסיר מעליה שופכים את הרוטב בולונז שהכנו, מערבבים היטב ומגישים.
אפשרויות הגשה:
את הרוטב ניתן להכין באותה הדרך עם אותו תיבול גם ללא בשר ואז הפסטה מתאימה גם לצמחוניים.
את הפסטה ניתן להמיר לפסטה מקמח מלא וכך המנה יכולה להתאים לסוכרתיים. (יש להיוועץ לפני עם דיאטן קליני לפני, ט.ל.ח)
בתאבון.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה