ספגטי בולונז שכולם אוהבים

19-08-2025 | סיון בולגריו

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר עם ספגטי בסיסי ופשוט, ובעיקר טעים ומשביע שאף מבוגר או ילד לא עומד בפניו. אחת המנות האהובות כזאת שמתקתקים בזריז ויש לכם ארוחת צהריים בלי הרבה בלגן! 

מצרכים

3 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
3 קופסאות רסק עגבניות (סה"כ 300 גרם)
1/2 מיכל רוטב פסטה לילדים של פרי ניר (סה"כ 120 גרם)
כ- 5 כוסות מים רותחים (ראו הערות במתכון)
2 כפות אבקת מרק עוף (או מלח לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש
כפית בהרט (כן זה לא בולונז קלאסי, אבל זה הכי טעים!)

שקית פסטה (סה"כ 500 גרם)

אופן הכנה

במחבת/ סיר רחב מטגנים עם שמן זית את הבשר וממש בעזרת כף עץ "פותחים" אותו לפירורים ומטגנים תוך כדי, עד שצבעו מתחלף.

מכבים לרגע את האש, מוסיפים את כל המצרכים, מדליקים שוב את האש, מערבבים הכל יחד מכסים (חשוב כי זה תמיד קופץ ומשפריץ)

מבשלים כ-25 דק' ומערבבים בין לבין, טועמים ומתקנים טעמים.

כמות המים משתנה בהתאם לסמיכות שאתם אוהבים, אז תתחילו ב-3 כוסות ותמשיכו בהתאם.
במקביל לוקחים סיר עם מים ומביאים לרתיחה, כאשר המים מבעבעים מוסיפים כף מלח למים, בוחרים פסטה בצורה שאוהבים ומבשלים אותה במים הרותחים כ-10 דקות. מדי פעם ניתן להוציא אחת לבדוק שמוכן, לא לבשל יותר מדי כי הפסטה תתחיל להתפרק.
מעבירים למסננת ושוטפים את הפסטה, לאחר מכן מחזירים אותה לסיר מעליה שופכים את הרוטב בולונז שהכנו, מערבבים היטב ומגישים.

אפשרויות הגשה:

את הרוטב ניתן להכין באותה הדרך עם אותו תיבול גם ללא בשר ואז הפסטה מתאימה גם לצמחוניים.

את הפסטה ניתן להמיר לפסטה מקמח מלא וכך המנה יכולה להתאים לסוכרתיים. (יש להיוועץ לפני עם דיאטן קליני לפני, ט.ל.ח)

בתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ספגטי בולונז שכולם אוהבים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.