המצרכים
250 גרם קמח שקדים
חצי כוס סירופ מייפל
זהו!
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-120 מעלות.
מערבבים קמח שקדים עם סירופ מייפל.
לא מוסיפים בבת אחת את כל כמות הסירופ – מוסיפים כ-3/4 מהכמות ואת השאר מוסיפים רק לפי הצורך.
לשים בידיים עד שמתקבל בצק שמזכיר מרציפן.
אם הבצק רך מדי – מוסיפים עוד קצת שקדים.
אם מתפורר מדי – עוד טיפה מייפל.
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים צורות (או פשוט חותכים ריבועים) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
אם רוצים – ממיסים 50 גרם שוקולד מריר וטובלים את העוגיות.
קמח שקדים זה פשוט שקדים טחונים דק. אפשר לקנות שקדים טחונים בסופר ואפשר לקנות קמח שקדים שהוא טיפה יותר דק ברשתות הבריאות. ואפשר גם לטחון לבד שקדים בלי קליפה
*העוגיות לא יוצאות קריספיות אלא במרקם מרציפני.
אם אופים קצת יותר זמן הקצוות יוצאים קשים יותר
————
Nava Man
12.09.2024
קלות להכנה
ונראות מאוד טעימות
אהבתי 🩷
גילה
13.09.2024
תודה רבה על המתכון. הוא נראה נחמד מאוד.
אפשר לעשות עם סילאן במקום מייפל?
הדס הדס
12.02.2025
הכנתי היו מדהימות לא הפסיקו לבקש עוד ועוד