עוגיות שקדים מושלמות מ-2 מרכיבים

11-09-2024 | סיון בולגריו

מתכון לעוגיות שקדים ומייפל טבעוניות, ללא גלוטן וטעימות עד מאד! מכינים בקלי קלות בקערה אחת. כזה דבר עוד לא אפיתם. רק שני מרכיבים והתוצאה מטריפה (טורפים אותם ברגע).

המצרכים

250 גרם קמח שקדים
חצי כוס סירופ מייפל
זהו!

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-120 מעלות.
מערבבים קמח שקדים עם סירופ מייפל.
לא מוסיפים בבת אחת את כל כמות הסירופ – מוסיפים כ-3/4 מהכמות ואת השאר מוסיפים רק לפי הצורך.
לשים בידיים עד שמתקבל בצק שמזכיר מרציפן.
אם הבצק רך מדי – מוסיפים עוד קצת שקדים.
אם מתפורר מדי – עוד טיפה מייפל.
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים צורות (או פשוט חותכים ריבועים) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
אם רוצים – ממיסים 50 גרם שוקולד מריר וטובלים את העוגיות.

קמח שקדים זה פשוט שקדים טחונים דק. אפשר לקנות שקדים טחונים בסופר ואפשר לקנות קמח שקדים שהוא טיפה יותר דק ברשתות הבריאות. ואפשר גם לטחון לבד שקדים בלי קליפה

*העוגיות לא יוצאות קריספיות אלא במרקם מרציפני.
אם אופים קצת יותר זמן הקצוות יוצאים קשים יותר

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגיות שקדים מושלמות מ-2 מרכיבים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.