מצרכים (לתבנית חור/ עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק עמוקות):
5 ביצים גדולות (מפרידים לחלמונים וחלבונים)
1/3 כוס שמן
3/4 כוס סוכר (1/2 לעיסה ו 1/4 להקצפת החלבונים)
1/2 כוס קוקוס
1 כוס אגוזים טחונים דק
5 כפות קמח מצה דק (קמח שקדים לנטולי גלוטן )
2 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
1 אבקת אפיה
1/2 כוס מיים חמים (או יין או מיץ)
50-100 גר׳ שוקולד מריר מגורד גס במגרדת
אופן ההכנה:
משמנים בקלילות בספרי חמאה, תבנית עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק (ניתן לשים במקום נייר אפייה).
בקערה טורפים יחד את החלמונים (צהוב), הסוכר והשמן עד לאחידות, עד שהתערובת נראית, תפוחה, מלאת בועיות ובהירה יותר.
מוסיפים בהדרגה את הקמחים, הקוקוס, האגוזים ואבקת האפיה ומערבבים עד לאחידות.
מקציפים את החלבונים ו 1/4 כוס סוכר, עד לקבלת קציפה רכה, מעט נוזלית ומבריקה (לא קשה ויציבה, כמו שמנת מתוקה).
מוסיפים בהדרגה, בתנועת קיפול את הקציפה.
מוסיפים את המים החמים, בהדרגה.
מוסיפים שוקולד מריר קצוץ או מגורד גס לתערובת בתנועות ערבול/ קיפול מועטות.
יוצקים את התערובת לתבניות אינגליש קייק, עד ל 3/4 גובה , או לתבנית עגולה/ עם חור באמצע.
מכניסים לתנור ,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות ל 35-40 דקות, עד שמזהיב קלות וקיסם יוצא יבש-לח.
מצננים… פורסים… ומתענגים. חג שמח לכל בית ישראל!
( *הערות: העוגה יוצאת מעט לחה ומתפוררת בקלות, לכן מומלץ לשמור אותה בקירור.
*ניתן במקום, או בנוסף לצפות בשוקולד מריר, שהומס במיקרו ונמרח מעל- לטעמי מיותר.
*ניתן להכין את העוגה-באופן שונה עם שכבת קוקוס מעל ואז מוסיפים עוד 1/2 כוס קוקוס ומערבבים עם מעט מקציפת החלבונים.
* ניתן לערבב את העיסה עם חתיכות השוקולד , עד לאחידות והטמעת השוקולד ואז העוגה יוצאת חומה , כמו עוגת שוקולד.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה