עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

17-04-2024 | מילכה דיין

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת מסיכות ציפויים וקרמים, ללא מילוי או משהו שימשוך תשומת לב. פשוטה, צנועה…מחכה לתה ולקפה ולביס הראשון,

שנכנס לפה ומעלה חיוך של עונג ואושר צרוף של שילוב טעמים מאוזן, יחד עם נימוחות משגעת…

נסו ותיווכחו, שזו עוגה מנצחת, וכל-כך טעימה, שקרוב לוודאי שתאפו עוד אחת, בחוה״מ- פעם שנייה ו… האמת, שניתן כל השנה…

בריאות שמחה והנאה, חג שמח!

מצרכים (לתבנית חור/ עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק עמוקות):

5 ביצים גדולות (מפרידים לחלמונים וחלבונים)

1/3 כוס שמן

3/4 כוס סוכר (1/2 לעיסה ו 1/4 להקצפת החלבונים)

1/2 כוס קוקוס

1 כוס אגוזים טחונים דק

5 כפות קמח מצה דק (קמח שקדים לנטולי גלוטן )

2 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)

1 אבקת אפיה

1/2 כוס מיים חמים (או יין או מיץ)

50-100 גר׳ שוקולד מריר מגורד גס במגרדת

אופן ההכנה:

משמנים בקלילות בספרי חמאה, תבנית עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק (ניתן לשים במקום נייר אפייה).

בקערה טורפים יחד את החלמונים (צהוב), הסוכר והשמן עד לאחידות, עד שהתערובת נראית, תפוחה, מלאת בועיות ובהירה יותר.

מוסיפים בהדרגה את הקמחים, הקוקוס, האגוזים ואבקת האפיה ומערבבים עד לאחידות.

מקציפים את החלבונים ו 1/4 כוס סוכר, עד לקבלת קציפה רכה, מעט נוזלית ומבריקה (לא קשה ויציבה, כמו שמנת מתוקה).

מוסיפים בהדרגה, בתנועת קיפול את הקציפה.

מוסיפים את המים החמים, בהדרגה.

מוסיפים שוקולד מריר קצוץ או מגורד גס לתערובת בתנועות ערבול/ קיפול מועטות.

יוצקים את התערובת לתבניות אינגליש קייק, עד ל 3/4 גובה , או לתבנית עגולה/ עם חור באמצע.

מכניסים לתנור ,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות ל 35-40 דקות, עד שמזהיב קלות וקיסם יוצא יבש-לח.

מצננים… פורסים… ומתענגים. חג שמח לכל בית ישראל!

 

( *הערות: העוגה יוצאת מעט לחה ומתפוררת בקלות, לכן מומלץ לשמור אותה בקירור.

*ניתן במקום, או בנוסף לצפות בשוקולד מריר, שהומס במיקרו ונמרח מעל- לטעמי מיותר.

*ניתן להכין את העוגה-באופן שונה עם שכבת קוקוס מעל ואז מוסיפים עוד 1/2 כוס קוקוס ומערבבים עם מעט מקציפת החלבונים.

* ניתן לערבב את העיסה עם חתיכות השוקולד , עד לאחידות והטמעת השוקולד ואז העוגה יוצאת חומה , כמו עוגת שוקולד.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות מגולגלות ללא אפיה

מה זה? זה עוגיות? זה ממתק? זה מרציפן? זה רולדה…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

לחם פשתן ללא קמח

נתחיל בתיאום ציפיות. אין ממש דבר כזה לחם קיטו. אחרי…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

קרקרים ללא גלוטן משני מצרכים

חיפשתי אוכל פשוט ומזין, שמכינים בדקות וילך טוב עם קצת…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

עוגת קרמבו ללא גלוטן נדירה אופציה קיטו

עוגה ללא גלוטן – ואפילו ידידותית לקיטו! שכבות של פודינג…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.