מצרכים לתבנית אינגליש:
(אם רוצים תבנית מלבנית – להכפיל כמויות)
1 שרוול פתיבר רגיל
1 כוס חלב
לקרם קצפת:
20-30 תותים (אפשר גם לשלב פטל או אוכמניות)
500 מ”ל שמנת מתוקה/ להקצפה 38%
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
250 גרם (1 קופסה) גבינת מסקרפונה
80 גרם (1 שקית) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל או תוכן של מקל וניל אחד
3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי הקרם למעט התותים ומקציפים על מהירות בינונית עד שנוצר קרם חלק ויציב של קצפת.
טובלים פתיבר בחלב ומניחים בתחתית התבנית עד לקבלת תחתית שמכוסה כולה בפתיבר בשכבה אחת. טובלים שוב פתיבר ומצמידים לאורך כל הדפנות בשכבה אחת (אם מכינים בתבנית מלבנית אין צורך לשים בדפנות). חותכים את התותים לפרוסות/ קוביות גסות איך שאוהבים. לוקחים שליש מהקצפת ושמים בקערה נפרדת, וב-2/3 שנותרו מערבבים בעדינות את התותים בתוך הקצפת.
מניחים מהקרם עם התותים על הפתי בר, בתחתית התבנית עד לגובה של 1 ס”מ ומורחים מהקרם גם על הפתי בר בדפנות.
מניחים שוב שכבה של פתי בר טבול בחלב בתחתית התבנית (מעל הקרם) ומורחים שוב שכבה של קרם עם תותים אחידה של 1 ס”מ מעל הפתיבר.
שמגיעים לקומה העליונה והאחרונה של הפתיבר מורחים את הקצפת הרגילה בצורה אחידה ומעל מעטרים בתותים חצויים לחצי ומעבירים למקרר. במידה ושמים במקפיא חשוב להוציא את זה לפני ההגשה למקרר לכמה שעות או החוצה לשיש לשעה. אלא אם רוצים עוגת גלידה
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
לסלי בוגוסלבסקי
09.01.2025
נשמע אחלה!!