עוגת גבינה על קלתית בראוניז

14-04-2024 | ירון צחר

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת גבינה על קלתית בראוניז! זוהי עוגייה שחוגגת את המפגש המדהים בין שני עולמות לכדי אחדות מושלמת. הבסיס הוא קלתית בראוניז רכה, עשירה בטעמי שוקולד עמוקים. מעליה, עוגת גבינה קרמית וחלומית במרקמה אשר מאוזנת להפליא בטעמים.

המצרכים: (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

לקלתית בראוניז:

200 גר' חמאה

50 גר' שוקולד מריר

50 גר' שוקולד חלב

2 ביצים במידה L

240 גר' סוכר

140 גר' קמח

3 גר' אבקת אפייה

75 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

למלית הגבינה:

750 גר' גבינה לבנה רכה 5%

250 גר' יוגורט 3%

1 ביצה בגודל L

80 גר' אינסטנט פודינג וניל

75 גר' סוכר

10 גר' סוכר וניל

לגנאש השוקולד:

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הכנת קלתית הבראוניז:
ממיסים בסיר קטן את החמאה ושני סוגי השוקולד.
במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד לקערת המיקסר. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקעת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן, וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את תבנית האפייה, לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילית, ומערבבים את כל המצרכים, עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה ואפייה:
לאחר שקלתית הבראוניז התקררה לחלוטין, יוצקים עליה את מלית הגבינה, ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 45 -50 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים את העוגה מתנור האפייה, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. מכניסים אותה למקרר למשך הלילה, עד להתייצבות.
הכנת גנאש שוקולד:
גורסים את שני סוגי השוקולד לקוביות, ומוסיפים אותן לסיר קטן המכיל שמנת מתוקה. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומערבבים עם מרית, עד להמסת השוקולד וקבלת בלילת שוקולד אחידה. יוצקים את בלילת השוקולד על פני הגבינה ומביאים לציפוי פני העוגה בשכבת שוקולד. מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.
אפשרי לקשט את העוגה במעט אגוזי מלך גרוסים.
בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה על קלתית בראוניז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.