המצרכים: (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
לקלתית בראוניז:
200 גר' חמאה
50 גר' שוקולד מריר
50 גר' שוקולד חלב
2 ביצים במידה L
240 גר' סוכר
140 גר' קמח
3 גר' אבקת אפייה
75 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
למלית הגבינה:
750 גר' גבינה לבנה רכה 5%
250 גר' יוגורט 3%
1 ביצה בגודל L
80 גר' אינסטנט פודינג וניל
75 גר' סוכר
10 גר' סוכר וניל
לגנאש השוקולד:
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר קטן את החמאה ושני סוגי השוקולד.
במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד לקערת המיקסר. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקעת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן, וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את תבנית האפייה, לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילית, ומערבבים את כל המצרכים, עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה ואפייה:
לאחר שקלתית הבראוניז התקררה לחלוטין, יוצקים עליה את מלית הגבינה, ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 45 -50 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים את העוגה מתנור האפייה, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. מכניסים אותה למקרר למשך הלילה, עד להתייצבות.
הכנת גנאש שוקולד:
אפשרי לקשט את העוגה במעט אגוזי מלך גרוסים.
בתאבון………..
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה