עוגת גבינה על קלתית בראוניז

14-04-2024 | ירון צחר

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת גבינה על קלתית בראוניז! זוהי עוגייה שחוגגת את המפגש המדהים בין שני עולמות לכדי אחדות מושלמת. הבסיס הוא קלתית בראוניז רכה, עשירה בטעמי שוקולד עמוקים. מעליה, עוגת גבינה קרמית וחלומית במרקמה אשר מאוזנת להפליא בטעמים.

המצרכים: (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

לקלתית בראוניז:

200 גר' חמאה

50 גר' שוקולד מריר

50 גר' שוקולד חלב

2 ביצים במידה L

240 גר' סוכר

140 גר' קמח

3 גר' אבקת אפייה

75 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

למלית הגבינה:

750 גר' גבינה לבנה רכה 5%

250 גר' יוגורט 3%

1 ביצה בגודל L

80 גר' אינסטנט פודינג וניל

75 גר' סוכר

10 גר' סוכר וניל

לגנאש השוקולד:

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הכנת קלתית הבראוניז:
ממיסים בסיר קטן את החמאה ושני סוגי השוקולד.
במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד לקערת המיקסר. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקעת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן, וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את תבנית האפייה, לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילית, ומערבבים את כל המצרכים, עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה ואפייה:
לאחר שקלתית הבראוניז התקררה לחלוטין, יוצקים עליה את מלית הגבינה, ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 45 -50 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים את העוגה מתנור האפייה, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. מכניסים אותה למקרר למשך הלילה, עד להתייצבות.
הכנת גנאש שוקולד:
גורסים את שני סוגי השוקולד לקוביות, ומוסיפים אותן לסיר קטן המכיל שמנת מתוקה. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומערבבים עם מרית, עד להמסת השוקולד וקבלת בלילת שוקולד אחידה. יוצקים את בלילת השוקולד על פני הגבינה ומביאים לציפוי פני העוגה בשכבת שוקולד. מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.
אפשרי לקשט את העוגה במעט אגוזי מלך גרוסים.
בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה על קלתית בראוניז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.