מצרכים
הכמויות מתאימות לתבנית פיירקס בינונית
200 גר' קמח תופח
200 גר' סוכר
200 גר' חמאה
4 ביצים
כ-12 משמשים חצויים ללא גלעין (תלוי בגודל תבנית הפיירקס)
אופן ההכנה
מעבדים במיקסר חמאה רכה עם הסוכר עד שנהיה רך ומלבין מעט. מוסיפים ביצים וקמח לסירוגין עד שהכל "נכנס פנימה" והתערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת מניחים מעל, בלי ללחוץ, משמשים מגולענים, חצויים, עם "הטוסיק" למעלה. בצפיפות. לתנור, 160 מעלות עד שמזהיב.
זמן הכנה משוער: כ- 45 דקות, לבדוק מידי פעם – עד שמזהיב.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
עפרה
27.06.2025
בעוגות בחושות עדיף שמן צמחי בכמות 10% פחות מאשר חמאה או מרגרינה. העוגה יוצאת קלילה יותר. 200 גר' חמאה = 180 מ"ל שמן