עוגת עקיצת הדבורה ללא סוכר וגלוטן

10-09-2025 | טליה בנימיני

לכבוד החג ואחרי שנה כל כך מאתגרת, מגיע לנו לחצות גשרים ופחדים. לפרוץ דרכים. הרבה אנשים הזניחו בשנה הזאת את התזונה שלהם ושכחו את עצמם. חג הוא תמיד הזדמנות מופלאה לפתוח ברגל ימין עם עוגת עקיצת הדבורה ללא סוכר וגלוטן מושלמת ובריאה יותר. קינוח לראש השנה מקמח שקדים שיענג לנו את הנפש ולא יעקוץ לנו את הגוף. שיפה ושונה תהא השנה ושיהיה פה כבר טוב. אמן

 

מצרכים

(לעוגה עגולה קטנה בקוטר 16)
לעוגה
50 גרם חמאה

2 כפות גדושות מאוד ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ כף אלולוז וכף סוויטנגו או 2 סוויטנגו)

קמצוץ מלח

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

4 חלמונים בטמפרטורת החדר (ראו בהערות איך לנצל חלבונים)

כוס (100 גרם) קמח שקדים / שקדים טחונים

כפית אבקת אפיה

כפית חומץ תפוחים טבעי

למילוי
חצי מיכל שמנת להקצפה (125 מ"ל , חצי כוס מידה בינלאומית)

שתי כפיות אבקת פודינג וניל (פודינג סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)

2 כפיות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם ( אלולוז לגרסה ללא סוכר)

שתי כפות גבינת שמנת בטעם טבעי

לציפוי
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר אלולוז)

3 כפות פרוסות שקדים

כף שמנת להקצפה

אופן ההכנה

מחממים תנור על 160 מעלות במצב טורבו (חום עליון תחתון)

מניחים חמאה בקערה בינונית חסינת חום. מחממים במיקרו על מצב הפשרה לדקה אחת. אם החמאה עדיין קשה ולא התחילה להינמס מחזירים לעוד חצי דקה במצב הפשרה. החמאה צריכה להיות רכה מאוד ומעט נמסה אבל לא נוזלית לגמרי. מוסיפים לקערה ממתיק אבקתי, מלח ווניל. מקציפים דקה במיקסר יד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים לקרם את החלמונים אחד אחרי השני ומקציפים אחרי כל הוספה עד שהחלמון הקודם נבלע. לאחר שהוספתם את כל החלמונים והקרם אחיד מוסיפים קמח שקדים ואבקת אפיה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד. מתקבל בצק קרמי רק מעט יותר סמיך ממרקם של פנקייק. מכבים את המיקסר.

מרפדים תבנית עגולה בקוטר 16 (או שתי תבניות נמוכות) בנייר אפיה גזור לגודל התבנית. משמנים מעט בתרסיס שמן את התחתית (מעל נייר האפייה) והדפנות. ממש לפני האפיה מוסיפים כפית חומץ לבלילת הבצק ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה אל התבנית המשומנת. אם משתמשים בשתי תבניות מחלקים את הבצק חצי חצי. מורחים את הבלילה על נייר האפיה בשכבה אחידה בעזרת לקקן או גב של כף. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 15-20 דקות או עד שפני העוגה מזהיבים והיא יציבה למגע. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מלא על השיש.

בנתיים מכינים את הקרם למילוי:
מניחים בקערה שמנת מתוקה קרה מהמקרר, אבקת פודינג וממתיק אבקתי. מקציפים בעזרת מיקסר ידני במהירות גבוהה דקה או שתיים עד שנוצרת קצפת יציבה והמקצפים משאירים סימן עמוק. מוסיפים גבינת שמנת ומקציפים שוב כחצי דקה רק עד לאיחוד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר עגול או צנטר פרח בינוני.

כאשר העוגה קרה לגמרי מחלצים אותה מהתבנית (מעבירים סכין בין העוגה לדופן במידת הצורך). אם אפיתם את העוגה בתבנית אחת משתמשים בסכין שף רחבה כדי לחצות את העוגה לרוחב ולהכין אותה למילוי. השכבות יוצאות דקות, כך זה צריך להיות. מניחים שכבת עוגה על צלחת ומזלפים פרחים או עיגולים גדולים ואחידים על כל שטח העוגה. מניחים בעדינות את השכבה השניה של העוגה על המילוי שזילפתם.

מכינים ציפוי טופי שקדים:
בסיר קטן מניחים אלולוז (או סוכר) עם כף מים ומרתיחים על אש בינונית עד שהסירופ מתקרמל ומשנה צבע לענברי. מוסיפים שקדים ושמנת ומערבבים עוד דקה עד שהציפוי מקבל צבע של טופי וכל השקדים מצופים. מכבים אש. בעזרת כף מעבירים את ציפוי השקדים החם (בזהירות) ומסדרים מעל העוגה. מעבירים למקרר. העוגה מוכנה לאכילה אחרי חצי שעה במקרר. היא נשמרת בקירור ארבעה ימים, כשהיא עטופה היטב או חודשיים מקפיא.

הערות

העוגה המתקבלת קטנה אבל עשירה מאוד. ניתן לחלק אותה לשש-שמונה מנות מספקות. אם בכל זאת תרצו להכין עוגה גדולה יותר ניתן להכפיל כמויות ולהכין את העוגה בתבנית בקוטר 20
מה לעשות עם שאריות חלבונים ? עוגיות דיאטטיות נשיקות ללא סוכר , עוגיות ללא סוכר פאדג' שוקולד ואפילו עוגת חלבון בסגנון עוגת מלאכים

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת עקיצת הדבורה ללא סוכר וגלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.