עוגת קרם גבינה לימון ופיסטוק ממכרת

11-02-2024 | ירון צחר

עוגות גבינה טעימות גם בחורף! במיוחד אם מדובר בעוגה עשירה וכל כך טעימה עם הניגוד החמצמץ של הלימון והטעם האגוזי של הפיסטוק שמביאים איתם את המתכון הבא של עוגת הגבינה המושלמת! תתכוננו להכין ולהתאהב בה.

מצרכים:

לקלתית:
1 כוס פיסטוק גרוס דק
2 כפות מחית פיסטוק
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם פתי בר מרוסק דק

לקרם גבינה:
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה

לקרם לימון:
מיץ לימון סחוט מ- 1 לימון
חצי כוס סוכר
125 גרם חמאה
2 ביצים

אופן ההכנה:

הקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון דק, הפיסטוקים הגרוסים דק מחית הפיסטוקים, והחמאה המומסת ומערבבים עד שכל גרגירי הפתי בר מצופים. מהדקים את תערובת הקלתית על פני תחתית תבנית האפייה, שעטופה בנייר אפייה.
מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 10 דקות. לצנן את הקלתית לטמפרטורת החדר.

לקרם הגבינה:
להוסיף לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל והסוכר ולהקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
להוסיף את שני גביעי השמנת החמוצה ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את קרם הגבינה על הקלתית. להניח את התבנית במקרר למשך כ- 5 שעות לפחות, עד שהקרם התייצב.

לקרם הלימון: (שלב הכנת קרם הלימון תתבצע לאחר שקרם בווניל התייצב).
להוסיף לסיר את מצרכי קרם הלימון, ולבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם מעט סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים, ולצנן לטמפרטורת החדר.
לצקת את קרם הלימון על קרם הווניל (לאחר שהתייצב), ולהכניס את התבנית עם העוגה למקרר למשך מס' שעות.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרם גבינה לימון ופיסטוק ממכרת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.