עוגת קרם גבינה לימון ופיסטוק ממכרת

11-02-2024 | ירון צחר

עוגות גבינה טעימות גם בחורף! במיוחד אם מדובר בעוגה עשירה וכל כך טעימה עם הניגוד החמצמץ של הלימון והטעם האגוזי של הפיסטוק שמביאים איתם את המתכון הבא של עוגת הגבינה המושלמת! תתכוננו להכין ולהתאהב בה.

מצרכים:

לקלתית:
1 כוס פיסטוק גרוס דק
2 כפות מחית פיסטוק
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם פתי בר מרוסק דק

לקרם גבינה:
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה

לקרם לימון:
מיץ לימון סחוט מ- 1 לימון
חצי כוס סוכר
125 גרם חמאה
2 ביצים

אופן ההכנה:

הקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון דק, הפיסטוקים הגרוסים דק מחית הפיסטוקים, והחמאה המומסת ומערבבים עד שכל גרגירי הפתי בר מצופים. מהדקים את תערובת הקלתית על פני תחתית תבנית האפייה, שעטופה בנייר אפייה.
מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 10 דקות. לצנן את הקלתית לטמפרטורת החדר.

לקרם הגבינה:
להוסיף לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל והסוכר ולהקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
להוסיף את שני גביעי השמנת החמוצה ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את קרם הגבינה על הקלתית. להניח את התבנית במקרר למשך כ- 5 שעות לפחות, עד שהקרם התייצב.

לקרם הלימון: (שלב הכנת קרם הלימון תתבצע לאחר שקרם בווניל התייצב).
להוסיף לסיר את מצרכי קרם הלימון, ולבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם מעט סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים, ולצנן לטמפרטורת החדר.
לצקת את קרם הלימון על קרם הווניל (לאחר שהתייצב), ולהכניס את התבנית עם העוגה למקרר למשך מס' שעות.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרם גבינה לימון ופיסטוק ממכרת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.