המצרכים
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1/4 כוס חלב
למילית:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כוס אגוזים גרוסים או טחונים גס
חופן צימוקים
1 חלמון טרוף
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, סוכר הווניל, והחמאה המרוככת, ומתחילים בערבול איטי. יוצקים לקערה את החלב.
מערבלים במשך 7 דקות. מוסיפים לקערה את המלח, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים את פני הקערה בניילון נצמד. מכניסים את הקערה למקרר למשך הלילה.
למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר. חוצים את הבצק ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצק מלבני בעובי של 3 מ"מ.
הכנת המילית, התפחה והאפייה:
מוסיפים לקערה את הסוכר, הקינמון והאגוזים . מורחים בנדיבות החמאה הרכה על כל שטח עלה הבצק . מפזרים על כל עלה מתערובת הסוכר קינמון ואגוזים. מפזרים מעל חופן של צימוקים. מגלגלים העלה לרולדה. לכרוכית. מחלקים את הרולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של בערך 3 ס”מ. מניחים את הפרוסות בתבנית אפייה, בקוטר של 26 ס"מ,
כאשר פני הפרוסה מופנה כלפי מעלה. את הפרוסות יש להניח צמודות אחת לשנייה.
מניחים לפרוסות הבצק שבתבנית לתפוח במשך חצי שעה. מורחים את החלמון הטרוף על פני הבצק. מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 30 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
בתאבון…
————
לאה טביב
12.09.2024
לא צויינה כמות השמרים במתכון של עוגת שושנים שמרים
ניצן פוגל
15.09.2024
שלום רב אני,
המתכון עודכן ותוקן כעת.
תודה רבה על תשומת הלב,
מתג
ירון צחר
12.09.2024
10 גרם שמרים
אני זו
13.09.2024
עוגת שמרים ללא שמרים?!
ניצן פוגל
15.09.2024
שלום רב,
המתכון עודכן ותוקן כעת.
תודה רבה על תשומת הלב,
מתג