החומרים הדרושים
(לשתי תבניות אינגליש גדולות או תבנית עגולה) .
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה (אפשר גם לבן)
1/2 כוס שמן
2 כפות דבש או סילאן (או 1/3 כוס סוכר נוסף).
1/2 כפית אבקת קינמון
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן + שקית אבקת אפייה (אפשר גם קמח כוסמין לבן).
1/2 כוס מים חמים.
3 תפוחים ירוקים – (גרנד סמית’) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. (אפשר גם אדומים, פינק ליידי).
ניתן להוסיף קומץ צימוקים ו/או שקדים או אגוזים
אופן הכנה
– קולפים את התפוחים, מסירים את החלק הפנימי עם הגרעינים. חותכים לקוביות. מניחים בצד.
– בקערה גדולה מערבבים את החומרים הרטובים:
ביצים, סוכר, דבש, שמן ומים – טורפים לתערובת אחידה.
– מוסיפים את היבשים : קמח ואבקת אפייה וקינמון ומערבבים מעט, עד לאיחוד החומרים.
-מוסיפים את התפוחים החתוכים ומערבבים.
-מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
– מעבירים לתבנית עוגה עגולה משומנת קלות, (או לרפד בנייר אפיה) או ל-2 תבניות אינגליש (כנ״ל).

– אופים בתנור שחומם מראש ל-175-185 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם הנכנס אל העוגה יוצא עם פירורים לחים.
–מקררים, עד לטמפ׳ החדר… ומגישים.
-ניתן לבזוק אבקת סוכר למעלה, או לא…כרצונכם.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה