עוגת תפוחים מחבקת

06-03-2025 | מילכה דיין

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה בויטרינה, אבל, אם חיפשתם עוגה עסיסית וריחנית (קינמון) עמוסה בתפוחים, צימוקים ושקדים שהכי מתאימה לחליטת נענע או קפה, בחורף הקר עם גרביים, או בקיץ במרפסת – זו העוגה.

הכנה בכמה דקות ולתנור… וצפו למחמאות ולהנות

החומרים הדרושים

(לשתי תבניות אינגליש גדולות או תבנית עגולה) .

4 ביצים גדולות

1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה (אפשר גם לבן)

1/2 כוס שמן

2 כפות דבש או סילאן (או 1/3 כוס סוכר נוסף).

1/2 כפית אבקת קינמון

2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן + שקית אבקת אפייה (אפשר גם קמח כוסמין לבן).

1/2 כוס מים חמים.

3 תפוחים ירוקים – (גרנד סמית’) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. (אפשר גם אדומים, פינק ליידי).

ניתן להוסיף קומץ צימוקים ו/או שקדים או אגוזים

אופן הכנה

– קולפים את התפוחים, מסירים את החלק הפנימי עם הגרעינים. חותכים לקוביות. מניחים בצד.

– בקערה גדולה מערבבים את החומרים הרטובים:

ביצים, סוכר, דבש, שמן ומים – טורפים לתערובת אחידה.

– מוסיפים את היבשים : קמח ואבקת אפייה וקינמון ומערבבים מעט, עד לאיחוד החומרים.

-מוסיפים את התפוחים החתוכים ומערבבים.

-מוסיפים את האגוזים והצימוקים.

– מעבירים לתבנית עוגה עגולה משומנת קלות, (או לרפד בנייר אפיה) או ל-2 תבניות אינגליש (כנ״ל).

– אופים בתנור שחומם מראש ל-175-185 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם הנכנס אל העוגה יוצא עם פירורים לחים.

–מקררים, עד לטמפ׳ החדר… ומגישים.

-ניתן לבזוק אבקת סוכר למעלה, או לא…כרצונכם.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים מחבקת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.